«Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη»

«Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη»
epa08044216 A handout photo made available by Turkish President Press Office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) shake hands with Prime Minister of Greece Kyriakos Mitsotakis (R) after the NATO Summit in London, Britain, 04 December 2019. NATO countries' heads of states and governments gather in London for a two-day meeting. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι υποστηρίζει με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Στην αποκάλυψη ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με το euractiv.com, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είχε αναλάβει πρωτοβουλία που θα έφερνε στο τραπέζι των συζητήσεων στη Σόφια την Ελλάδα, την Τουρκία και Ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να αποφευχθεί μια νέα προσφυγική κρίση.

«Προσπάθησα πολύ για να οργανώσω αυτή τη συνάντηση σε ένα ευρύτερο επίπεδο» είπε ο Μπορίσοφ και αφήνει υπαινιγμούς ότι η συνάντηση δεν έγινε εξαιτίας της αστυνομικής βίας στα ελληνικά σύνορα.

«Μετά ενημερωθήκαμε ότι υπήρξαν νεκροί μετανάστες. Κάποιοι από τους ομολόγους μου δεν δίστασαν να ανεβάσουν τις απόψεις τους για τις πληροφορίες αυτές στο διαδίκτυο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό «την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Ερντογάν ήταν έτοιμος να έρθει στη Σόφια την Παρασκευή, αλλά η απροθυμία του να καθίσει στο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οδήγησε τελικά στο να μην γίνει αυτή η συνάντηση».

Να υπενθυμίσουμε ότι η ελληνική πλευρά έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τα τουρκικά δημοσιεύματα για νεκρό μετανάστη στα σύνορα.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Στέλιος Πέτσας σημειώνει ότι το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το οποίο δείχνει πρόσφυγα να έχει πέσει νεκρός από σφαίρα, είναι ψευδές. Παράλληλα, καλεί άπαντες να επιδεικνύουν προσοχή όταν μεταδίδουν πληροφορίες οι οποίες ενισχύουν την τουρκική προπαγάνδα.