Ο Ερντογάν ζητά… περισσότερη δημοκρατία!

Ο Ερντογάν ζητά… περισσότερη δημοκρατία!

Ο Τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε το έθνος «να πει την αλήθεια» στις σημερινές εκλογές.

Νωρίς το απόγευμα ψήφισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη διαβεβαιώνοντας πως «το έθνος θα πει σήμερα την αλήθεια» κατά τις δημοτικές εκλογές, οι οποίες έχουν αποφασιστική σημασία για το μέλλον του ιδίου επικεφαλής της χώρας. Την ίδια ώρα ο απολογισμός από τις ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ υποψηφίων για θέσεις αρχηγών χωριών αυξανόταν σε οκτώ νεκρούς, μετά το θάνατο δύο τραυματιών στο νοσοκομείο.

«Αυτό που θα πει το έθνος θα είναι πιο σημαντικό απ’ αυτό που ελέχθη στη διάρκεια των προεκλογικών συγκεντρώσεων», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Ερντογάν, ο οποίος ψήφισε μαζί με τη σύζυγό του Εμινέ στη συνοικία Ουσκουντάρ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την ευχή οι εκλογές αυτές να αποτελέσουν «ένα βήμα προς περισσότερη δημοκρατία» στην Τουρκία.

Ο αρχηγός του κύριου κόμμματος της αντιπολίτευσης, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ψήφισε στην Άγκυρα, όπου ελπίζει πως ο υποψήφιος του κινήματός του θα κερδίσει τη δημαρχία από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Η δημοκρατία μας πρέπει να ενισχυθεί και να καθαρισθεί. Έχω εμπιστοσύνη στο κόμμα μου», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Διαβάστε ακόμη: Ένας «Σουλτάνος» με «φερετζέ» την κάλπη