Ο Φαρέλ Γουίλιαμς ζητά από τον Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική του

Ο Φαρέλ Γουίλιαμς ζητά από τον Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική του
epa04672111 US musician Pharrell Williams speaks as part of an event marking International Day of Happiness at United Nations headquarters in New York, New York, USA 20 March 2015. EPA/KENA BETANCUR

Άλλος ένας μουσικός προστίθεται στη λίστα των καλλιτεχνών που απαγορεύουν στον Αμερικανό πρόεδρο να χρησιμοποιεί το έργο τους.

Ο Φαρέλ Γουίλιαμς έστειλε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ επιστολή διαμαρτυρίας, επειδή ακούστηκε το τραγούδι του «Happy» σε προεκλογική συγκέντρωσή του που πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ώρες μετά την αιματηρή επίθεση σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ.

«Την ημέρα τής μαζικής δολοφονίας 11 ανθρώπων από τα χέρια ενός διαταραγμένου εθνικιστή» επιλέξατε το τραγούδι «Happy» για να ακουστεί σε πολιτική εκδήλωση στην Ιντιάνα» γράφει ο δικηγόρος του Γουίλιαμς Χάουαρντ Κινγκ, στην επιστολή, σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter». «Δεν υπήρχε τίποτα “ευτυχές” στην τραγωδία που προκλήθηκε στη χώρα μας το Σάββατο και δεν δόθηκε άδεια για τη χρήση αυτού του τραγουδιού για τον σκοπό αυτό», τονίζεται στην επιστολή.

«Ο Φαρέλ δεν σας έχει παραχωρήσει άδεια για δημόσια μετάδοση της μουσικής του» σημειώνεται στην επιστολή του δικηγόρου του τραγουδιστή, τραγουδοποιού, ηθοποιού και παραγωγού. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει άδεια να χρησιμοποιεί το τραγούδι και αν αυτό συνεχιστεί θα είναι παραβίαση των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων, ανέφερε ο Χάουαρντ Κινγκ.

Παρά την τραγωδία στο Πίτσμπουργκ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να μην ακυρώσει την προεκλογική συγκέντρωση στην Ιντιάνα αργότερα εκείνη την ημέρα στη διάρκεια της οποίας ακούστηκε και η επιτυχία του αστέρα της R&B. Στον Ντόναλντ Τραμπ ασκήθηκε κριτική, επειδή στη διάρκεια της ομιλίας του αστειεύτηκε, είπε ότι παραλίγο να ακυρώσει την εκδήλωση επειδή «τα μαλλιά του ήταν χάλια». Ωστόσο καταδίκασε σθεναρά την επίθεση, κάνοντας λόγο για «αντισημιτική πράξη» και προσθέτοντας: «Απλά δεν φαίνεται να μαθαίνουμε από το παρελθόν».