Ο FDA δίνει πλήρη έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer τις επόμενες μέρες

Ο FDA δίνει πλήρη έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer τις επόμενες μέρες
epa07957820 (FILE) - A logo outside Pfizer headquarters in New York, New York, USA, 04 December 2015 (reissued 29 October 2019). Pfizer on 29 October 2019 reported their third-quarter 2019 earnings saying their 3rd quarter 2019 revenues totaled 12.7 billion USD, less 618 million USD, or five per cent, compared to the prior-year quarter, reflecting an operational decline of 403 million USD, or three per cent, as well as the unfavorable impact of foreign exchange of 215 million USD, or 2 per cent. EPA/ANDREW GOMBERT *** Local Caption *** 52435439 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε διαδικασία πλήρους έγκρισης του εμβολίου της Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού φέρεται να βρίσκεται ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων FDA, όπως αναφέρουν οι The New York Times επικαλούμενοι πηγές, μεταδίδει το CNBC. 

Αν και το δημοσίευμα αναφέρει πως η έγκριση αναμένεται να δοθεί τη Δευτέρα, εντούτοις σημειώνεται πως υπάρχει ενδεχόμενο να καθυστερήσει μερικές μέρες ακόμη λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών αλλά και συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την εταιρεία. 

Το πράσινο φως από τον αμερικανικό Οργανισμό θα καταστήσει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού το πρώτο εμβόλιο το οποίο από άδεια “επείγουσας χρήσης” θα έχει πλέον πλήρη έγκριση. 

Σημειώνεται πως η χορήγηση πλήρους άδειας στο συγκεκριμένο σκεύασμα θα μπορούσε να αυξήσει την εμπιστοσύνη και να ωθήσει περισσότερους Αμερικανούς να εμβολιαστούν, την ώρα που η παραλλαγή Δέλτα, πολύ πιο μολυσματική από το αρχικό στέλεχος του SARS-CoV-2, προκαλεί νέα αύξηση του αριθμού των μολύνσεων στη χώρα.

Ο Dr. Anthony Fauci, κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα στο Associated Press ότι ήλπιζε να αρχίσουν τα εμβόλια να λαμβάνουν τις πλήρεις εγκρίσεις “εντός του Αυγούστου”, συμπληρώνοντας ότι η σχετική κίνηση θα οδηγήσει περισσότερες εταιρείες αλλά και σχολεία στο να καταστήσουν τον εμβολιασμό υποχρεωτικό.