Ο φετινός χριστουγεννιάτικος στολισμός στη Βενετία δεν θυμίζει σε τίποτα άλλες χρονιές

Ο φετινός χριστουγεννιάτικος στολισμός στη Βενετία δεν θυμίζει σε τίποτα άλλες χρονιές
epa08862249 An overview of Piazzetta San Marco, with the bright digital Christmas tree created by the artist Fabrizio Plessi, in Venice, Italy, 04 December 2020. EPA/Andrea Merola Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει τα πάντα.

Χωρίς τουρίστες εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η Βενετία αποφάσισε εντούτοις να φωτίσει με εντυπωσιακό τρόπο για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δύο από τα διασημότερα αξιοθέατά της: την πλατεία του Αγίου Μάρκου και τη γέφυρα του Ριάλτο, πάνω από το Μεγάλο Κανάλι.

Στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου δεσπόζει η ομώνυμη Βασιλική, ο Ιταλός καλλιτέχνης Φαμπρίτσιο Πλέσι εγκατέστησε ένα μονάχα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πρόκειται για ένα έργο από τεράστιες ορθογώνιες οθόνες, που προβάλλουν εικόνες με χρυσό χρώμα, οι οποίες στήθηκαν η μία πάνω στην άλλη για να σχηματίσουν τη μορφή του παραδοσιακού έλατου. Τη νύχτα, αυτές οι οθόνες πλημμυρίζουν με χρώμα την πλατεία εκπέμποντας ένα ζεστό φως.

«Στόχος μου είναι να δώσω φως στην πόλη, που έχει ανάγκη από το φως, έχει ανάγκη τον πολιτισμό, έχει ανάγκη από νέα συναισθήματα», εξήγησε στο AFPTV ο Φαμπρίτσιο Πλέσι.