Ο γαλλικός οίκος LVMH σε συζητήσεις για την εξαγορά του Tiffany & Co

Ο γαλλικός οίκος LVMH σε συζητήσεις για την εξαγορά του Tiffany & Co
epa01431477 A Japanese woman walks past a Tiffany Co.'s store in Tokyo's upscale shopping district Ginza, Tokyo, Japan, 05 August 2008. Japanese government is said to be poised to eliminate the word 'recovery' from its monthly economic assessment for the first time in almost five years, as mounting evidences suggest the end of Japan's longest post-war expansion and the possibility of recession due to the hike in oil prices and slowing US economy, according to Daily Nikkei. EPA/DAI KUROKAWA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του οίκου Louis Vuitton LVMH βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά του κοσμηματοπωλείου Tiffany & Co, μετέδωσε το Σάββατο το Bloomberg, επικαλούμενο πρόσωπα με γνώση του θέματος. Σχετικά με τις συζητήσεις, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον οίκο ειδών πολυτελείας με έδρα το Παρίσι να επεκταθεί στην αμερικανική αγορά κοσμημάτων, δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα ολοκληρωθούν με μια συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, προσθέτει το Bloomberg.

Η Tiffany and Company ή Tiffany’s είναι το πιο γνωστό αμερικανικό πολυτελές κοσμηματοπωλείο και ειδικός λιανοπωλητής, με έδρα τη Νέα Υόρκη που ιδρύθηκε το 1937. Η Tiffany πωλεί κοσμήματα, ασήμι, κρύσταλλο, χαρτικά, αρώματα, μπουκάλια νερού, ρολόγια, προσωπικά αξεσουάρ, καθώς και μερικά δερμάτινα προϊόντα. Πολλά από αυτά τα προϊόντα πωλούνται σε καταστήματα Tiffany, καθώς και μέσω ταχυδρομείου και εταιρικής εμπορίας. Η Tiffany είναι γνωστή για τα πολυτελή προϊόντα της και είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα διαμάντια και τα στερλίνα ασημένια κοσμήματά της.