«O Γιάνης Βαρουφάκης έχει την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης»

«O Γιάνης Βαρουφάκης έχει την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης»

Να διαψεύσει τα σενάρια ενόχλησης για τον Υπουργό Οικονομικών επιχειρεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90,1 έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη και λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον υπουργό Οικονομικών.

«Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι επιτελεί το έργο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης άφησε «ανοιχτό» το ζήτημα για την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δις. ευρώ και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι ο Μάρτης θα είναι ένας δύσκολος μήνας σε σχέση με τις υποχρεώσεις της χώρας, κάτι που γνώριζε και η προηγούμενη κυβέρνηση και παραδέχθηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

«Την κληρονομήσαμε την κατάσταση» είπε ο κ. Σακελλαρίδης διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα πληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της χώρας στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα μέτρα είπε ότι «δεσμεύεται από την απόφαση του Eurogroup που υπέγραψε και συνδιαμόρφωσε, δεν δεσμεύεται για κάτι παραπάνω από αυτό. Κανένας δεν ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει επιτυχώς και να ολοκληρώσει το προηγούμενο πρόγραμμα» σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχεδιασμός στην κυβέρνηση για έκτακτη εισφορά».

Ταυτόχρονα άφησε αιχμή για τους δανειστές λέγοντας πως κρίνεται και η αξιοπιστία των εταίρων από τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Αναφορικά με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες δόσεις είπε ότι θα κατατεθεί σύντομα και όταν θα είναι έτοιμη, η κυβέρνηση θα πάρει και τη γνώμη των δανειστών ώστε όλα να γίνουν σε ένα συμφωνημένο πλαίσιο.