Ο Γιούνκερ ζήτησε από τον Τσίπρα να «μαζέψει» τον Βαρουφάκη

Ο Γιούνκερ ζήτησε από τον Τσίπρα να «μαζέψει» τον Βαρουφάκη
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργεί ο Βαρουφάκης» φέρεται να υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν σύμφωνα με το Reuters. 

Την αίσθηση πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν ως πρόβλημα τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, περιγράφει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες επικαλούμενο κοινοτικές πηγές.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ φέρεται να έχει πει στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη εβδομάδα πως ο Γιάνης Βαρουφάκης πρέπει να χαμηλώσει τους τόνους για να υπάρξει επιτυχές αποτέλεσμα στις συνομιλίες.

Ωστόσο, υπάρχον και αξιωματούχοι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι θεωρούν πως το πρόβλημα έγκειται περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο στον Γιάνη Βαρουφάκη. Ως παράδειγμα φέρνουν τις τριβές της κυβέρνησης Τσίπρα με τη Γερμανία για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, καθώς και την πρόσφατη δημόσια αντιπαράθεσή του με τους ηγέτες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, oι αξιωματούχοι της ΕΕ σημειώνουν πως οι υπουργοί Οικονομικών οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις συγκρούσεις προκειμένου να καθησυχάζουν τις αγορές.