Ο Γκοσν επιθυμεί να παραστεί στο διοικητικό συμβούλιο της Nissan

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ως γενικός διευθυντής, έχει την υποχρέωση να συμμετέχει στα συμβούλια», δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο πρώην γενικός διευθυντής της Nissan Κάρλος Γκοσν, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό έπειτα από κράτησή του επί 100 ημέρες ως ύποπτος για οικονομικές ατασθαλίες, επιθυμεί να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του.

«Ως γενικός διευθυντής, έχει την υποχρέωση να συμμετέχει στα συμβούλια, συνεπώς εάν εξασφαλίσει την άδεια, θέλει να είναι παρών», δήλωσε ο Τζουνιτσίρο Χιρονάκα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Μολονότι απαγορεύεται οποιαδήποτε συνάντηση του Γκοσν με τα κύρια πρόσωπα της υπόθεσης, το δικαστήριο είναι πιθανόν ότι θα του επιτρέψει να παρίσταται στο διοικητικό συμβούλιο αυτό. Η απόφαση του δικαστή αναμένεται εντός της ημέρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo και την εφημερίδα Nikkei. «Εναπόκειται στο δικαστήριο να αποφασίσει, και η Nissan δεν έχει κανέναν άμεσο ρόλο σε αυτό», πρόσθεσε από την πλευρά του εκπρόσωπος της εταιρείας.

Όπως ανακοίνωσαν πηγές της αυτοκινητοβιομηχανίας, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα συγκληθεί αύριο το απόγευμα στην έδρα της στη Γιοκοχάμα.

Παράλληλα, οι επικεφαλής των Renault SA, Nissan Motor Co και Mitsubishi Motors Co, ανακοίνωσαν σήμερα πως θα παραχωρήσουν από κοινού συνέντευξη Τύπου επίσης αύριο στα κεντρικά γραφεία της Γιοκοχάμα. Είναι η πρώτη φορά που οι επικεφαλής των τριών εταιρειών θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου αφότου συνελήφθη ο Γκοσν.

Η διάρκειας μίας ώρας συνέντευξη του προέδρου της Renault Ζαν- Ντομινίκ Σενάρ, του διευθύνοντα συμβούλου της Renault Τιερί Μπολόρ, της Nissan Χιρότο Σαϊκάουα και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Mitsubishi Motors Οσάμου Ματσούκο έχει προγραμματισθεί για τις 09.30, ώρα Ελλάδος, την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η Nissan.