Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι για ακόμη μια χρονιά πιο πλούσιος από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι για ακόμη μια χρονιά πιο πλούσιος από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ
epa04696379 Nebraska Furniture Mart and Berkshire Hathaway, CEO Warren Buffett answers questions for a crowd inside his new North Texas store for a cancer benefit in The Colony, Texas, USA, 08 April 2015. There are currently only three Nebraska Furniture Mart stores in United States with the new store in Texas will be the fourth. EPA/LARRY W. SMITH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Είναι ο μόνος μεταξύ των δέκα πλουσιότερων ανθρώπων που η περιουσία του έχει αυξηθεί φέτος. Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν χάσει συνολικά 635 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο.

Ο Γουόρεν Μπάφετ φαίνεται πως ξεπέρασε για ακόμη μία φορά σε πλούτο τον συνιδρυτή της Meta Platforms Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index σε μια έντονη… υπενθύμιση της διαρκούς δύναμης της προσέγγισής του σε επενδύσεις αξίας.

Εν τω μεταξύ, η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, έπεσε κατακόρυφα 25,8 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, την τέταρτη πιο απότομη πτώση μιας ημέρας στην ιστορία της, τη στιγμή που φέτος συνολικά η περιουσία του έχει πέσει κατά 54 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 12%, ή 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Η καθαρή περιουσία του Μπάφετ έχει αυξηθεί 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος στα 111,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Τώρα βρίσκεται πάνω από τον Ζούκερμπεργκ κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια, καθώς και στην υψηλότερη κατάταξή του στον δείκτη Bloomberg από τον περασμένο Μάρτιο.

Οι μετοχές αξίας, το θεμέλιο της επενδυτικής φιλοσοφίας του Μπάφετ και η εστίαση της Berkshire Hathaway Inc., έχουν ξεπεράσει τις τεχνολογικές εταιρείες και τον δείκτη S&P 500 από την αρχή του έτους, με πτώση 4,2% σε σύγκριση με την πτώση 9,2% για τον S&P και 15% για την τεχνολογία.

Από την αρχή του έτους, ο Γουόρεν Μπάφετ είναι το μόνο άτομο μεταξύ των δέκα πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, του οποίου η καθαρή αξία έχει αυξηθεί από έτος σε έτος. Οι μετοχές A της Berkshire Hathaway – που αποτελούν το 98% της περιουσίας του – έχουν κερδίσει 2,3% από την 1η Ιανουαρίου.

Η επίμονη παρουσία του Μπάφετ μεταξύ των κορυφαίων κλιμακίων του δείκτη δισεκατομμυριούχων είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου του χρηματικού ποσού που έχει δωρίσει όλα αυτά τα χρόνια: μετοχές της Berkshire αξίας σχεδόν 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates από το 2006. Μόνο ο ίδιος ο Γκέιτς, επί του παρόντος είναι Νούμερο 4 στην κατάταξη με καθαρή περιουσία 127 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν χάσει συνολικά 635 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο.