Ο γρίφος του ανασχηματισμού και το «μαρτύριο της σταγόνας» για τους υπουργούς

Βίκυ Σαμαρά

Σε μαρτύριο της σταγόνας για τους υπουργούς που ανησυχούν για τις καρέκλες τους εξελίσσεται συζήτηση για τον ανασχηματισμό, που δεν διαψεύδεται αλλά και δεν δρομολογείται ακόμη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε με διπλωματικό τρόπο στις σχετικές ερωτήσεις στο briefing, χωρίς να επιβεβαιώσει ούτε και να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο

“Η ανάγκη, η έκταση, το βάθος, το αποτύπωμα, ο χαρακτήρας της αναδιάταξης της κυβέρνησης είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που έχει την πλήρη αίσθηση της εικόνας, που γνωρίζει τη μεγάλη εικόνα, αυτός που έχει το προνόμιο συνταγματικά και την ευθύνη απέναντι στην πλειοψηφία που του έδωσε τη διακυβέρνηση να διαμορφώνει τους όρους για να πηγαίνουμε την πατρίδα μπροστά και αυτό θα γίνεται, μέχρι το τέλος της τετραετίας”, σχολίασε ο κ.Οικονόμου.

Ο… γρίφος αυτός, δεδομένου ότι αύριο στις 11 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, έφερε το επόμενο ερώτημα, εάν δηλαδή η αυριανή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με νέα κυβέρνηση. “Σε ο,τιδήποτε δεν έχω να προσθέσω τίποτα, γιατί δεν θα σας κάνει σοφότερους και θα αποδυναμώσει και την ουσία της απαντησης”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,

Σημειωτέον ότι αύριο στο υπουργικό συμβούλιο θα γίνει ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τις οργανώσεις κοινωνίας πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.

Την Τετάρτη το πρωί ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο Bled Strategic Forum, που γίνεται στη Σλοβενία.

Τιθεται επομένως το ερώτημα εάν οι όποιες αποφάσεις αναβάλλονται για το τέλος της εβδομάδας.

Η συζήτηση πάντως για τον ανασχηματισμό δεν θα σταματήσει και μάλιστα ήδη τίθεται το ερώτημα εάν έχει “κολλήσει” η διαδικασία σε κάποια από τα κεντρικά πρόσωπα.

Πηγή: news247.gr