Ο Ιανουάριος προβληματίζει από τώρα την κυβέρνηση

Ο Ιανουάριος προβληματίζει από τώρα την κυβέρνηση
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) συνομιλεί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη (Α) στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015. Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Τον Ιανουάριο η κυβέρνηση θα κληθεί να δείξει τις αντοχές της.

του Αντώνη Αντζολέτου

Μια καλή ευκαιρία συσπείρωσης είναι για τη κυβέρνηση η ψήφιση του δευτέρου πακέτου των προαπαιτουμένων με την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ να πραγματοποιείται πιθανότατα την Παρασκευή.
Κορυφαία στελέχη διαμηνύουν πως διαρροές δεν θα υπάρχουν και οι 153 εμφανίζονται «μπετοναρισμένοι» όλο το τελευταίο διάστημα.

Οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα και με τους υπόλοιπους βουλευτές του, το παράλληλο πρόγραμμα, που δημοσίευσε χθες το NEWS 247, αλλά και η προοπτική για την ρύθμιση του χρέους μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι τα «όπλα» του Αλέξη Τσίπρα για την μεταστροφή του τωρινού πολιτικού κλίματος.Κορυφαία στελέχη του Μαξίμου πιστεύουν πως αν η κυβέρνηση περάσει ανέπαφη τον Γενάρη «του ασφαλιστικού και των αγροτών» δεν έχει τίποτα να φοβάται και η μακροημέρευσή της είναι δεδομένη.

Ο Απρίλιος με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να θέτει τις νέες βάσεις και τα νέα ζητούμενα του κόμματος αναμένεται, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, να δώσει νέα ώθηση στην κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσει το έργο της. Παράλληλα θα δώσει τέλος στους προβληματισμούς που υπάρχουν ακόμα και μέσα στο κόμμα και εκφράστηκαν, έστω και με χλιαρό τρόπο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

Εβδομάδα προγραμματισμού

Στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση, ακόμα και αν ο πρωθυπουργός δεν καταφέρει να βρεθεί λόγω των μυϊκών πόνων σε μέση και πλευρά που ένιωσε χθες, αναμένεται να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και να γίνει ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου μέχρι τις γιορτές. Η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί στις Βρυξέλλες με τη διπλή Σύνοδο Κορυφής τόσο για το μεταναστευτικό με τη συμμετοχή και της Τουρκίας, όσο και την τακτική συνεδρίαση των ηγετών της ευρωζώνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρόοδο που έχει παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στην υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και να βάλει στο τραπέζι τα ζητήματα στα οποία οι δανειστές – και ειδικότερα η πλευρά του ΔΝΤ – δείχνουν άκαμπτη στάση.

Οργανώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το Συνέδριο

Στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου ορίστηκαν τόσο η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου όσο και οι επιτροπές που θα ετοιμάσουν τις θέσεις και το νέο καταστατικό του κόμματος.Στόχος είναι η δημιουργία ενός «μαζικού, δημοκρατικού, ριζοσπαστικού και συλλογικού ΣΥΡΙΖΑ», ενώ στη συνεδρίαση τα στελέχη κατήγγειλαν επανειλημμένα την προσπάθεια «κέντρων» που προσπαθούν να επαναφέρουν τα σενάρια περί αριστερής παρένθεσης στο προσκήνιο.

Προτεραιότητα, όσον αφορά την κομματική ανασυγκρότηση, αποτελεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με τους επιτελείς της Κουμουνδούρου να έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι ειδικά μετά τις αποχωρήσεις του καλοκαιριού.

Ήδη στις 19 και 20 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ίδρυσης νέου συνδικαλιστικού φορέα στην ανώτατη εκπαίδευση.

Νέα κίνηση από τους πρώην νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ

Ιδρυτική συνδιάσκεψη στις 19-20 Δεκεμβρίου στην ΑΣΟΕΕ οργανώνουν τα μέλη της νεολαίας της Κουμουνδούρου που αποχώρησαν μαζικά από το κόμμα το καλοκαίρι που πέρασε.Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «μετά τη χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ και τη ψήφιση του 3ου μνημονίου, δε σκοπεύουμε σε καμία περίπτωση ούτε να παραιτηθούμε της ενεργής πολιτικής δράσης, ούτε να ιδιωτεύσουμε. Αντιθέτως. Θέλουμε να κοιτάξουμε κατάματα τις αδυναμίες μας, να αναμετρηθούμε αυτοκριτικά με τα λάθη μας που οδήγησαν και αυτά σε ένα μικρό αλλά όχι αμελητέο βαθμό στη χαμένη μεγάλη ευκαιρία του καλοκαιριού.»

Είναι σαφές πως πολλά από τα μέλη που διαφοροποιήθηκαν από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχαν στην «Πρωτοβουλία για μια Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» και επέλεξαν να μην ενταχθούν στην ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη βρίσκονται σε μια διαρκή κινητικότητα το τελευταίο διάστημα ετοιμάζοντας τις επόμενες κινήσεις τους.

Πηγή:  news247.gr