Ο ειδικός εισαγγελέας Μάλερ δήλωσε πως «δεν αθώωσε» τον Τραμπ

Ο ειδικός εισαγγελέας Μάλερ δήλωσε πως «δεν αθώωσε» τον Τραμπ
epa07737220 Former Special Counsel Robert Mueller prepares to testify before the House Judiciary Committee during a much-anticipated hearing about Russian interference into the 2016 election, and possible efforts by President Trump to obstruct Mueller's investigation, in the Rayburn House Office Building in Washington, DC, USA, 24 July 2019. The former FBI director and author of the Mueller Report will face lawmakers for five hours in back to back hearings. EPA/JIM LO SCALZO
Ο ειδικός εισαγγελέας Μάλερ, ο οποίος ολοκλήρωσε την έρευνα του για την πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, σε κατάθεση που παραχώρησε στο αμερικανικό Κονγκρέσο, τόνισε πως η ρωσική ανάμιξη ήταν συστηματική και καταφέρθηκε εναντίον του τρόπου με τον οποίο δημοσιοποιηθήκε και πλαισιώθηκε η έρευνά του από τους Ρεπουμπλικάνους.

Ο πρώην ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ κατέθεσε σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ σχετικά με την έρευνά του για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ και για ενδεχόμενη παρεμπόδιση της δικαιοσύνης από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μάλερ δήλωσε πως η έκθεσή του δεν αθώωσε πλήρως τον Ντόναλντ Τραμπ, ιδίως από τις υποψίες για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, παρά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου περί του αντιθέτου.

«Τα συμπεράσματα δείχνουν πως ο πρόεδρος δεν απαλλάχθηκε πλήρως από ενέργειες τις οποίες κατηγορήθηκε ότι διέπραξε», είπε. Στην ερώτηση «έχετε αθωώσει πλήρως τον πρόεδρο;» απάντησε «Όχι».