Ο ιδρυτής της Luxottica γιορτάζει και κάνει δώρα αξίας 9 εκατ. ευρώ στους… εργαζόμενους

Ο ιδρυτής της Luxottica γιορτάζει και κάνει δώρα αξίας 9 εκατ. ευρώ στους… εργαζόμενους

Ο Leonardo Del Vecchio ξοδεύει ένα υπέρογκο ποσό για να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους του.  

Ο ιδιοκτήτης της ιταλικής εταιρείας γυαλιών, Luxottica, έχει τα γενέθλια του και ετοιμάζει κάτι ιδιαίτερο.

Δεν πρόκειται για γλυκά ή τούρτα, ο Leonardo Del Vecchio θα γιορτάσει στις 22 Μαΐου τα 80α γενέθλια του ξοδεύοντας 9 εκατ. ευρώ όχι για να αγοράσει κάποιο δώρο για εκείνον, αλλά για τους 8.000 εργαζόμενους στην Ιταλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο Del Vecchio θα δωρίσει περίπου 140.000 μετοχές της Luxottica στους εργαζόμενους ως ένδειξη εκτίμησης για τις υπηρεσίες που προσφέρουν καθημερινά.

«Με αυτή την μικρή χειρονομία , θα ήθελα να δείξω πόσο σημαντικοί είναι οι εργαζόμενοι για μένα: Νιώθω σαν να είμαστε οικογένεια », σημείωσε στην ανακοίνωση.

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Del Vecchio έχει δωρίσει μέρος των μετοχών στους εργαζόμενους του στην Ιταλία. Με αφορμή την 50η επέτειο της εταιρείας, χάρισε 7 εκατ. ευρώ σε μετοχές.

O Del Vecchio, ίδρυσε th Luxottica το 1961 σε μια μικρή πόλη κοντά στους Δολομίτες, ενώ σήμερα τα κεντρικά γραφεία έχουν μεταφερθεί στο Μιλάνο. Η εταιρεία σήμερα είναι κομμάτι της «ισχυρής παράδοσης» των Ιταλών στα γυαλιά, αλλά όπως φαίνεται ο ιδιοκτήτης δε ξεχνά να δείχνει εμπράκτως την ευγνωμοσύνη του και να αναγνωρίζει την προσφορά των εργαζομένων τους.