Ο ιδρυτής του Ripple είναι o 5oς πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – τουλάχιστον στα χαρτιά

Ο ιδρυτής του Ripple είναι o 5oς πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – τουλάχιστον στα χαρτιά

Η «τρελή» πορεία του κρυπτο-νομίσματος εκτόξευσε την αξία του Chris Larsen στα 59,8 δισ. δολάρια.

Ένας «μεγιστάνας» της οικονομίας των κρυπτο-νομισμάτων έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο – τουλάχιστον στα χαρτιά…

Ο λόγος για τον Chris Larsen, συνιδρυτή, εκτελεστικό πρόεδρο και πρώην CEO της Ripple, εταιρείας πίσω από το κρυπτο-νόμισμα XRP, ο οποίος αποτελεί από αυτήν την εβδομάδα τον πέμπτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Καθώς η Ripple ελέγχει το 61% της παγκόσμιας προμήθειας XRP -61 δισ. από τα 100 δισ. κρυπτο-νομίσματα XRP που κυκλοφορούν- η αξία του Larsen φαίνεται πως αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 59,8 δισ. δολαρίων.

Η ισοτιμία του κρυπτο-νομίσματος XRP της Ripple ξεπέρασε τα 3 δολάρια αυτήν την εβδομάδα. Έτσι ο Larsen βρίσκεται πλέον μπροστά από τους ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin (που βρίσκονται στις θέσεις 8 και 10 αντίστοιχα), σύμφωνα με τη λίστα του Forbes.

Ο Larsen, ο οποίος κατέχει 5,19 δισ. XRP κρυπτο-νομίσματα, καθώς και ένα ποσοστό 17% στη Ripple, πήρε τη θέση του 5ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο από τον συνιδρυτή της Oracle, Larry Ellison.

Το μεγάλο ερώτημα που παραμένει είναι τί θα συμβεί εάν ο Larsen αποφασίσει να ρευστοποιήσει τα κρυπτο-κεφάλαιά του. Θα μπορούσε να τα μετατρέψει σε δολάρια στη σημερινή τους αξία ή θα είχε η κίνηση αυτή ως αποτέλεσμα να χάσουν την αξία τους;

Δείτε ακόμη: Η ανάδυση του Ripple