Ο ιδρυτής του Zoom θέλει «ψηφιακά δίδυμα» σε συσκέψεις, ώστε να μπορείτε να «πηγαίνετε στην παραλία»

Ο ιδρυτής του Zoom θέλει «ψηφιακά δίδυμα» σε συσκέψεις, ώστε να μπορείτε να «πηγαίνετε στην παραλία»
Eric Yuan, founder and CEO of Zoom Video Communications, photographed on 16 January 2023. (Photo by Kevin Lim / ST / SPH Media via AFP) Photo: AFP
«Ουσιαστικά, θα μπορείτε να φύγετε από το Zoom Workplace και το Zoom Workplace θα μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς σας», είπε ο δισεκατομμυριούχος CEO.

Από την Orianna Rosa Royle

Υπάρχουν πιθανώς ένα εκατομμύριο μέρη που θα προτιμούσατε να είστε παρά να βρίσκεστε σε συσκέψεις – και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Zoom, Eric Yuan, το καταλαβαίνει πολύ καλά. Έτσι, εργάζεται πάνω σε ένα avatar ΤΝ, ή «ψηφιακό δίδυμο», όπως το αποκαλεί, που θα μπορεί να κάνει τη δύσκολη δουλειά ενώ εσείς απολαμβάνετε τη ζωή.

«Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να εξετάζουμε ολόκληρο το πρόγραμμά σας, πώς να αξιοποιήσουμε το Zoom Workplace για να σας βοηθήσουμε», είπε ο Yuan στο The Verge. «Ουσιαστικά, θα μπορείτε να φύγετε από το Zoom Workplace και το Zoom Workplace θα μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς σας. Αυτό θέλουμε να προσφέρουμε».

Μέρος αυτών των μεγάλων σχεδίων είναι η ικανότητα να δημιουργήσετε έναν κλώνο του εαυτού σας που θα μπορεί να λαμβάνει επιχειρηματικές αποφάσεις για λογαριασμό σας κατά τη διάρκεια των συναντήσεων. «Μπορώ να στείλω μια ψηφιακή έκδοση του εαυτού μου για να συμμετάσχω, ώστε εγώ να μπορώ να πάω στην παραλία», είπε ο δισεκατομμυριούχος Κινεζοαμερικανός CEO, προσθέτοντας ότι το avatar σας θα μπορεί επίσης να απαντά στα περισσότερα email και να δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σήμερα όλοι ξοδεύουμε πολύ χρόνο κάνοντας τηλεφωνήματα, συμμετέχοντας σε συσκέψεις, στέλνοντας email, διαγράφοντας κάποια ανεπιθύμητα email και απαντώντας σε ορισμένα μηνύματα, και παραμένουμε συνεχώς πολύ απασχολημένοι», προσέθεσε ο Yuan. «Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη και το Zoom Workplace για να αυτοματοποιήσουμε πλήρως αυτό το είδος εργασίας; Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς».

Δεν φταίτε εσείς που φαντάζεστε τη ζωή να εξαντλείται όταν βρίσκεστε σε συνεχόμενες βιντεοκλήσεις. Έρευνα έχει αποδείξει ότι η εγκεφαλική σας δραστηριότητα κυριολεκτικά πέφτει όταν έχετε μια συνάντηση στο Zoom. Αλλά ο Yuan προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι σύντομα θα χρειάζεται να παρακολουθούν μόνο το 10% των συναντήσεων που κάνουν σήμερα. Τον υπόλοιπο χρόνο; Θα μπορείτε να κάνετε τα πράγματα που σας συναρπάζουν.

«Ας υποθέσουμε, κινούμενοι πέντε ή έξι χρόνια προς τα εμπρός, ότι η ΤΝ είναι έτοιμη. Η ΤΝ πιθανώς θα μπορεί να βοηθήσει για ίσως το 90% της δουλειάς», είπε ο γνωστός επιχειρηματικός ηγέτης. «Δεν θα χρειάζεται να ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο σε συναντήσεις. Δεν θα χρειάζεται να έχετε πέντε ή έξι κλήσεις Zoom κάθε μέρα. Θα μπορείτε να αξιοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη για να το κάνετε αυτό».

Σύμφωνα με το όραμα του Yuan, ένα μεγάλο μέρος των διοικητικών εργασιών θα αναληφθεί από την τεχνητή νοημοσύνη σε τέτοιο βαθμό που οι άνθρωποι όχι μόνο θα έχουν περισσότερο χρόνο για να κάνουν πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες αλλά θα χρειάζεται επίσης να εργάζονται μόνο για τρεις έως τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

«Σήμερα, ο λόγος που δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό είναι επειδή κάθε μέρα είναι γεμάτη, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Είναι βαρετό», κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com