Ο Iggy Pop τώρα και στον ρόλο του παραγωγού σειράς ντοκιμαντέρ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η σειρά θα ερευνά το πανκ κίνημα.

Ο «Νονός της πανκ» Iggy Pop είναι ο εκτελεστικός παραγωγός σειράς ντοκιμαντέρ στο οποίο παρουσιάζονται όλοι οι αστέρες του μουσικού ρεύματος που γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Ο θρυλικός αρχηγός των Stooges βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του ριζοσπαστικού μουσικού και πολιτιστικού κινήματος και αψήφησε κανόνες στην εποχή του, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι επιλέχθηκε ως πηγή γνώσης για την «πεμπτουσία της ιστορία της πανκ» που ετοιμάζει το τηλεοπτικό δίκτυο EPIX.

Ο Iggy και η αστραφτερή καριέρα του βρέθηκαν στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ του 2016, «Gimme Danger», που παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση των Stooges, του σκηνοθέτη Jim Jarmusch.

Στη σειρά ντοκιμαντέρ, μεταξύ άλλων μουσικών θρύλων, ο τραγουδιστής και συνθέτης θα εμφανιστεί σε εκ βαθέων συνεντεύξεις με τους John Lydon των Sex Pistols, τον Dave Grohl των Nirvana και Foo Fighters, τη Debbie Harry των Blondie και τον Flea των Red Hot Chili Peppers.

Στην περίληψη της σειράς ντοκιμαντέρ αναφέρεται: «Με πρωτότυπες συνεντεύξεις με τους πρωτοπόρους πανκ της Αμερικής και με τις πιο γνωστές μπάντες του Ηνωμένου Βασιλείου, μαζί με έναν συνδυασμό σπάνιων και άγνωστων φωτογραφιών, γλαφυρών αρχειακών ταινιών και βίντεο και ένα σάουντρακ από πανκ επιτυχίες και αστοχίες, το ντοκιμαντέρ «Punk» διερευνά τη μουσική, τη μόδα, την τέχνη και την DIY (κάντο μόνος σου) στάση και ηθική της υποκουλτούρας των αυτοαποκαλούμενων απροσάρμοστων και απόκληρων».

Η σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής του σχεδιαστή μόδας John Varvatos, σε σκηνοθεσία Jesse James Miller και Derik Murray της Network Entertainment θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dazeddigital.