Ο οίκος Sotheby’s δημοπρατεί σπάνιο διαμάντι – Δεκτά και cryptos  

Ο οίκος Sotheby’s δημοπρατεί σπάνιο διαμάντι – Δεκτά και cryptos  
Πρόκειται για τη δεύτερη δημοπρασία του Sotheby's που δέχεται πληρωμή σε κρυπτονομίσματα. Τον περασμένο Ιούλιο, ένα διαμάντι αξίας 12,3 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ.

Ένας από τους παλαιότερους οίκους δημοπρασιών στον κόσμο, ο οίκος Sotheby’s, θα πουλήσει το σπάνιο μαύρο διαμάντι Enigma, βάρους 555,55 καρατίων, ενώ όπως ανακοίνωσε θα δέχεται εκτός από fiat νομίσματα και Bitcoins, Ethereum (Ether) και USDT.

Πρόκειται για τη δεύτερη δημοπρασία του Sotheby’s που δέχεται πληρωμή σε κρυπτονομίσματα. Τον περασμένο Ιούλιο, ένα διαμάντι αξίας 12,3 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τον Sotheby’s, αυτό σόκαρε τους συλλέκτες. Τώρα ο οίκος δημοπρασιών αποφάσισε να το επαναλάβει.

Σύμφωνα με την επικεφαλής πωλήσεων στο Λονδίνο, Nikita Binani, «η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι τώρα πιο δυνατή από ποτέ και χάρη σε αυτήν θέλουμε να ενισχύσουμε τη θέση μας και να γίνουμε ηγέτες της αγοράς. Ελπίζουμε, πραγματικά, ότι θα μπορέσουμε να επιστήσουμε την προσοχή της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων σε αυτό το γεγονός».

Τώρα το διαμάντι είναι σε περιοδεία. Έχει ήδη εκτεθεί σε Λος Άντζελες, Ντουμπάι και Λονδίνο. Ο οίκος Sotheby’s είπε ότι, εάν αγοραστεί με κρυπτονομίσματα, η συμφωνία θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Coinbase Commerce.