Ο Ίντρις Έλμπα στέλνει το δικό του μήνυμα ελπίδας με ένα ποίημα

Ο Ίντρις Έλμπα στέλνει το δικό του μήνυμα ελπίδας με ένα ποίημα
epa08299269 (FILE) - British actor and director Idris Elba poses during a photocall for 'Yardie' at the 68th annual Berlin International Film Festival (Berlinale), in Berlin, Germany, 22 February 2018 (reissued on 16 March 2020). Idris Elba announced on his Twitter account on 16 March 2020 that he has tested positive for Coronavirus Covid-19. He explained that he had 'no symptoms so far' but decided to isolate himself from others. EPA/SASCHA STEINBACH *** Local Caption *** 54146543 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο 47χρονος Άγγλος ηθοποιός, ο οποίος προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό και έχει αναρρώσει, απαγγέλλει ποίηση σε μήνυμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου, BBC.

Ο Ίντρις Έλμπα βοηθά να διαδοθεί μήνυμα ελπίδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο 47χρονος Άγγλος ηθοποιός, ο οποίος προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό και έχει αναρρώσει, απαγγέλλει ποίηση σε μήνυμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου, BBC.

Ο Έλμπα διαβάζει το ποίημα «Don’t Quit» (Μην παραιτείσαι) του Αμερικανού ποιητή, Τζον Γκρίνλιφ Γουίτιερ, καθώς προβάλλονται σκηνές από το Ηνωμένο Βασίλειο την περίοδο της κρίσης, με ακινητοποιημένα αεροπλάνα, κλειστά καταστήματα, άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ και το χειροκρότημα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) κάθε Πέμπτη.

«Όταν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά, όπως μερικές φορές θα γίνει, όταν ο δρόμος, στον οποίο περπατάς φαίνεται όλος ανηφορικός, όταν οι πόροι είναι χαμηλοί, αλλά τα χρέη είναι υψηλά, όταν θέλεις να χαμογελάσεις, αλλά πρέπει να αναστενάξεις, όταν η έννοια σε πιέζει λίγο, κάνε ένα διάλειμμα, αν πρέπει, αλλά μην εγκαταλείπεις» είναι οι στίχοι που διαβάζει ο ηθοποιός στο βίντεο – μήνυμα εμψύχωσης, καθώς καθημερινά στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνεται θλιβερός απολογισμός θανάτων από τον κορωνοϊό.

Το BBC ανακοίνωσε ότι υπάρχουν δύο ακόμη βίντεο που θα προβληθούν τις επόμενες μέρες απ’ όλες τις πλατφόρμες του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου με το ίδιο ποίημα να διαβάζεται από τους ηθοποιούς, Στίβεν Γκράχαμ και Βίκι ΜακΚλουρ.

«Σε μια περίοδο που οι άνθρωποι είναι χωριστά θέλαμε να επικεντρωθούμε στα πράγματα που μας φέρνουν μαζί. Ελπίζουμε ότι αυτό το φιλμ του BBC το κάνει και ενισχύει τα πράγματα που μας συνδέουν αυτές τις δύσκολες στιγμές» δήλωσε ο Κέρις Μπράιτ, διευθυντής υπηρεσίας πελατών του BBC.

«Ελπίζουμε πραγματικά ότι καταφέραμε να καταγράψουμε το συναίσθημα και να δείξουμε τους τρόπους με τους οποίους το BBC προσπαθεί να βοηθήσει, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητές μας για να κρατηθούμε συνδεδεμένοι και να έρθουμε πιο κοντά» τόνισε η Έλεν Ρόουντς, διευθύντρια δημιουργικού του BBC Creative.