Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ πούλησε τις μετοχές του σε εταιρείες και έβγαλε πάνω από 15 εκατ. δολάρια

Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ πούλησε τις μετοχές του σε εταιρείες και έβγαλε πάνω από 15 εκατ. δολάρια

Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι ο Μνούτσιν έβγαλε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια από την πώληση έργων τέχνης.

Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν έβγαλε τουλάχιστον 15 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση μεριδίων που κατείχε σε εταιρείες ψυχαγωγίας και ακινήτων.

Ο λόγος που πούλησε αυτά τα μερίδια ήταν η ανάγκη συμμόρφωσής του με τους ομοσπονδιακούς κανόνες περί σύγκρουσης συμφερόντων.

Ο Μνούτσιν είναι πρώην διευθυντικό στέλεχος της Goldman Sachs Group Inc και hedge fund μάνατζερ. Προέβη στις πωλήσεις τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι κανόνες δεοντολογίας δεν απαιτούν τη δημοσιοποίηση της ταυτότητας των αγοραστών των μετοχών, και οι τιμές πώλησης προσδιορίζονται μόνο ως εύρος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συναλλαγές μπορεί να απέφεραν στον Μνούτσιν ως και 53 εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ των εταιρειών περιλαμβάνονται η Dune Real Estate Partners LLC, η οποία κατέχει εμπορικά ακίνητα, κατοικίες και ξενοδοχεία στην Πόλη της Νέας Υόρκης, και η Dune Entertainment Partners LLC, μια εταιρεία ψυχαγωγίας με έδρα το Λος Άντζελες.

Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι ο Μνούτσιν έβγαλε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια από την πώληση έργων τέχνης.

Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ διατηρούσε μερίδιο και σε μια εταιρεία χρηματοδότησης ταινιών του Χόλυγουντ με την επωνυμία RatPac-Dune. Μέσω αυτής, έχει συγχρηματοδοτήσει κινηματογραφικές επιτυχίες όπως το Avatar και το Batman v Superman: Dawn of Justice. Η RatPac-Dune υπέγραψε συμφωνία με τη Warner Bros. το 2013 για την παροχή χρηματοδότησης ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή 75 ταινιών συνολικά.

Τον Ιούνιο, ο Μνούτσιν ενημέρωσε το Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας ότι είχε πουλήσει όλα τα εταιρικά μερίδια που κατείχε, όπως ορίζει η συμφωνία δεοντολογίας που υπέγραψε ο ίδιος όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.