Ο… υπομονετικός Ντράγκι επιστρέφει και δίνει το στίγμα του για την αύξηση των επιτοκίων

Ο… υπομονετικός Ντράγκι επιστρέφει και δίνει το στίγμα του για την αύξηση των επιτοκίων
epa05930824 The President of the European Central Bank (ECB), Mario Draghi, speaks to media during a press conference in Frankfurt Main, Germany, 27 April 2017 after the meeting of its Governing Council. EPA/ARMANDO BABANI

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ θέλησε να ηρεμήσει όσους ανυπομονούσαν για άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ακολουθήσει μία «υπομονετική» και «σταδιακή» προσέγγιση αναφορικά με την αύξηση των επιτοκίων, καθώς ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα αυξάνεται, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι, προσθέτοντας ότι είναι ευτυχής με τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς.

«Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε υπομονή για τον καθορισμό της πρώτης αύξησης του επιτοκίου και θα ακολουθήσουμε στη συνέχεια μία σταδιακή προσέγγιση στην προσαρμογή της πολιτικής», είπε ο Ντράγκι σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην πόλη Σίντρα της Πορτογαλίας. «Η πορεία των πολύ βραχυπρόθεσμων επιτοκίων που υπονοείται από τη σημερινή διάρθρωση των επιτοκίων στην αγορά χρήματος αντανακλά σε γενικές γραμμές αυτές τις αρχές», πρόσθεσε.

Οι αγορές χρήματος σήμερα προεξοφλούν ότι η πρώτη αύξηση του επιτοκίου καταθέσεων της ΕΚΤ θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2019.