Ο Iron Man που έγινε «άνθρωπος-χρυσάφι»

Ο Iron Man που έγινε «άνθρωπος-χρυσάφι»
Cast member Robert Downey Jr. poses at the european premiere of "Avengers: Age of Ultron" at Westfield shopping centre, Shepherds Bush, London April 21, 2015. REUTERS/Stefan Wermuth - RTX19PC9

Τη χρονιά που μας πέρασε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ έβγαλε 80 εκατ. δολάρια.

Ο κινηματογραφικός Iron Man μετατρέπεται στον «άνθρωπο – χρυσάφι».

Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ που έγινε πασίγνωστος ενσαρκώνοντας τον μεταλλικό ήρωα των κόμικ της Marvel σε πέντε μέχρι στιγμής ταινίες, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, για την περίοδο Ιουνίου 2013 – 2014.

Τα συνολικά έσοδα του ηθοποιού αυτήν την περίοδο έφτασαν τα 80 εκατ. δολάρια και περιλαμβάνουν τις αμοιβές για δύο ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε (Ο Δικαστής και Avenger: Age of Ultron) πλέον δικαιωμάτων από την εμφάνισή του σε παλαιότερες ταινίες των ηρώων της Marvel, αυξάνοντας κατά 5 εκατ. δολάρια τις συνολικές αμοιβές του σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Και το επόμενο έτος, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αναμένεται να βρεθεί ξανά στην κορυφή, καθώς η αμοιβή του για τη συμμετοχή του στην επόμενη ταινία του ήρωα κόμικ Captain America, θα είναι 40 εκατ. δολάρια.

Μετά τον κινηματογραφικό Iron Man στη λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς ακολουθούν οι Τζάκι Τσαν, Βιν Ντίζελ, Μπράντλεϊ Κούπερ, και Άνταμ Σάντλερ.