Ο ISIS προειδοποιεί τους τρομοκράτες: Μακριά απ’ την Ευρώπη, λόγω κορωνοϊού

Ο ISIS προειδοποιεί τους τρομοκράτες: Μακριά απ’ την Ευρώπη, λόγω κορωνοϊού
epa08291998 A passenger wears a protective face mask amid the ongoing pandemic of the COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus, at Francisco Sa Carneiro Airport in Porto, Portugal, 13 March 2020. The number of COVID-19 infections throughout Portugal has risen to 112, from 78 recorded on the day before. EPA/JOSE COELHO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Ισλαμικό Κράτος λέει στους ακόλουθούς του να πιστεύουν στον Θεό και να καλύπτουν το στόμα τους όταν χασμουριόνται και φταρνίζονται.

Πάνω απ’ όλα η υγεία, ακόμα και για τους… τρομοκράτες. Αυτό φαίνεται να σκέφτηκε το Ισλαμικό Κράτος, που συνέστησε στα μέλη του να μην ταξιδεύουν στην Ευρώπη, λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο Homeland Security Today, το Ισλαμικό Κράτος, που συνήθως καλεί τους ακόλουθούς του να πραγματοποιούν επιθέσεις στη Δύση, τώρα συστήνει τους συστήνει να «αποφύγουν τη γη της επιδημίας» για την ώρα.

Μάλιστα, στο επίσημο εβδομαδιαίο newsletter που εκδίδει, το al-Naba, περιλαμβάνει ολοσέλιδο infographic για την αποτροπή του κορωνοϊού, με οδηγίες προς τους ακόλουθους να εμπιστεύονται τον Θεό και να αναζητούν καταφύγιο σ’ Αυτόν από την αρρώστια, αλλά ταυτόχρονα να «καλύπτουν το στόμα όταν χασμουριόνται και όταν φταρνίζονται» και να πλένουν συχνά τα χέρια τους.

Επίσης, αυτοί που πιστεύουν ότι ίσως κόλλησαν τον κορωνοϊό θα πρέπει να αποφεύγουν τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού κράτους για να διατηρήσουν την υγεία των άλλων.