Ο Joker στα σκαλιά: Κάποιος τράβηξε τη θρυλική σκηνή την ώρα που γυριζόταν

Ο Joker στα σκαλιά: Κάποιος τράβηξε τη θρυλική σκηνή την ώρα που γυριζόταν
Η σκηνή από μόνη της είναι ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα καθώς αποκαλύπτει τη ψυχολογία του Τζόκερ, την ώρα που ο Χοακίν Φίνιξ δίνει το δικό του ρεσιτάλ.

Χρήστος Δεμέτης

Μετά την επιτυχία της ταινίας “Τζόκερ”, τα θρυλικά πλέον σκαλιά στο Μπρονξ, έχουν γίνει “ιερός τόπος προσκυνήματος” για χιλιάδες τουρίστες και φανατικούς της δημιουργίας του Todd Phillips, η οποία πάει “καρφί” για τα φετινά Όσκαρ.

H Google έχει εντάξει τα “Joker Stairs” ως επίσημη τοποθεσία στους χάρτες της με τον χαρακτηρισμό “religious destination”.

Η περιοχή όπου έγιναν τα γυρίσματα είχε αποκλειστεί από την εταιρεία παραγωγής, ωστόσο όπως φαίνεται, ένας “γείτονας” βρισκόταν στο σπίτι του και τράβηξε τα πλάνα που πλέον κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Ο χρήστης “Manvish 187” ανέβασε το επίμαχο βίντεο στον λογαριασμό του στο YouTube και μπορούμε να απολαύσουμε το ρεσιτάλ του Χοακίν Φίνιξ σε ένα απρόσμενο backstage shooting.

Μάλιστα, ακούγεται το “Rock and Roll Part 2” του Gary Glitter να παίζει στο “βάθος”, κομμάτι που συνόδευε την εν λόγω σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σκηνή έγινε χωρίς πρόβα στο σημείο. Όπως είχε πει ο Φίνιξ στη Συνέντευξη Τύπου για την πρεμιέρα του Τζόκερ:

“Έκανα το λάθος να μην κάνω πρόβα στις σκάλες, πριν από το γύρισμα. Ηταν πολύ στενές και πιο κοντές από ό,τι περίμενα. Αυτό που θεωρώ όμως ενδιαφέρον στη σκηνή είναι ότι τη βλέπουμε μέσα από δύο φακούς, αυτόν της πραγματικότητας με 24 καρέ το δευτερόλεπτο, όπου η κίνηση μοιάζει διακεκομμένη και άρρυθμη, ενώ ο υποκειμενικός φακός του Joker τη δείχνει γεμάτη χάρη, αργή και ρευστή. Για τη χορογραφία στις σκάλες δούλεψα με τον εξαιρετικό χορογράφο Μάικλ Αρνολντ. Μου μιλούσε για το λεξιλόγιο του χορού, δίνοντας σημασία όχι τόσο σε συγκεκριμένα βήματα όσο στην ιδέα του χορού. Η προετοιμασία αυτή επηρέασε πολύ τις δύο πλευρές του χαρακτήρα μου, του Αρθουρ και του Τζόκερ”.

Ο στόχος ήταν ο χορός να είναι αυτοσχέδιος όπερ και εγένετο.

Η ταινία είναι υποψήφια για τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ενώ αναμένονται και οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ με τον Φίνιξ να φαντάζει ακλόνητο φαβορί για εκείνο του πρώτου ανδρικού ρόλου.

Πηγή: news247.gr