Ο Κασσελάκης συντάσσεται «με τον Μπάιντεν» για τη σύγκρουση του Ισραήλ με το Ιράν

Ο Κασσελάκης συντάσσεται «με τον Μπάιντεν» για τη σύγκρουση του Ισραήλ με το Ιράν
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης μιλάει κατά την διάρκεια της παρουσίασης υποψήφιων ευρωβουλευτών, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, Τρίτη 9 Απριλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε αυτή τη συγκυρία» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο… πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έθεσε εαυτόν ο Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με τη σύγκρουση του Ισραήλ με το Ιράν, έπειτα από τα χτυπήματα της Τεχεράνης κατά του Ισραήλ το Σάββατο.

Σε ανάρτηση του στα social media, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει -μεταξύ άλλων- «κο Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε αυτή τη συγκυρία, και συντάσσομαι με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη:

«Σήμερα κανονικά θα απευθυνόμουν σ’ εσάς για να σας μιλήσω για τις εσωκομματικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα από το πρωί – μία πρωτοποριακή διαδικασία στην οποία για πρώτη φορά εσείς επιλέγετε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς, οι διεθνείς εξελίξεις μάς ξεπερνούν.

Καταδικάζω χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού.

Οι ΟΗΕ και Ε.Ε. πρέπει να δράσουν τώρα για να διαφυλάξουν την περιφερειακή ασφάλεια και να εξασφαλίσουν μια άμεση διπλωματική επίλυση της κρίσης στη Γάζα.

Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε αυτή τη συγκυρία, και συντάσσομαι με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δε θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.

Είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε διαρκή κατάπαυση του πυρός:

α) Με την επιστροφή όλων των ομήρων

β) Χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση

γ) Με επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

δ) Με σημαντική ενίσχυση της ανθρωπιστικής υποστήριξης προς τον λαό της Γάζας

ε) Με μια μόνιμη λύση ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού κράτους που να συνυπάρχουν δίπλα-δίπλα.

Πρώτη προτεραιότητα, η ανθρώπινη ζωή. Η προστασία των αμάχων, με στόχο μία ανθεκτική ειρήνη στην περιοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: