Ο καθένας μπορεί πια να εξερευνήσει τον Άρη

Ο καθένας μπορεί πια να εξερευνήσει τον Άρη

Η NASA, το MIT και η Fusion ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παράσχουν στον καθένα τη δυνατότητα εξερεύνησης του «κόκκινου πλανήτη».

Παρά το γεγονός πως η NASA δεν σχεδιάζει να στείλει αστροναύτες στον Άρη πριν το 2030, σε πολύ λίγο καιρό ο καθένας μας θα έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει τον… γειτονικό μας πλανήτη μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εικονικής πραγματικότητας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Mars 2030 Experience», μία συνεργασία της NASA με το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ και τη Fusion, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Μάρτιο του 2016. Το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερο και διαθέσιμο στις πλατφόρμες Google Cardboard, Oculus Rift, και Samsung Gear.

Η εμπειρία του παιχνιδιού θα επιτρέπει στους χρήστες να περπατούν ή ακόμη και να οδηγούν πάνω τον Άρη, σε αρκετά τετραγωνικά μίλια του εδάφους του πλανήτη, έτσι όπως αυτό είναι στην πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την τεχνολογία του «Unreal Engine 4», η οποία έχει χρησιμοποιηθεί και σε επερχόμενα παιχνίδια όπως το «Capcom Street Fighter V» και το «Spyjinx».