Ο κινηματογραφικός «Γκόλουμ» διαβάζει το «Χόμπιτ» για φιλανθρωπικό σκοπό

Ο κινηματογραφικός «Γκόλουμ» διαβάζει το «Χόμπιτ» για φιλανθρωπικό σκοπό
epa03307042 British actor Andy Serkis, who does the voice for the character Gollum in the movie The Hobbit: An Unexpected Journey, speaks at a presentation during Comic-Con 2012 in San Diego, California, USA, 14 June 2012. Comic-Con runs until 14 July. EPA/DAVID MAUNG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σήμερα 8 Μαΐου, ταξιδεύουμε με τον κινηματογραφίκο... Γκόλουμ στη Μέση Γη για καλό σκοπό.

Ο Άντι Σέρκις, ο ηθοποιός που υποδύθηκε το «Γκόλουμ» στις δημοφιλείς ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και την πρώτη ταινία «Χόμπιτ» προχωρά σε μια live 12ωρη ανάγνωση του «Χόμπιτ» για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η μετάδοση θα γίνει μέσω της σελίδας GoFundMe, στην οποία ο Σέρκις σημειώνει πως: «Τόσοι πολλοί από εμάς παλεύουν με την απομόνωση κατά τη διάρκεια του lockdown. Καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι, επιθυμώ να σας ταξιδέψω σε μία από τις μεγαλύτερες περιπέτειες φαντασίας που γράφτηκαν ποτέ, σε έναν 12ωρο μαραθώνιο “καρέκλας” για τη Μέση Γη και να μαζέψουμε δωρεές για δυο σπουδαίες φιλανθρωπικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη στο Ην. Βασίλειο, τα Best Beginnings και NHS Charities Together».

Ο «μαραθώνιος» ανάγνωσης ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά (12:00 ώρα Ελλάδας, Παρασκευή 8 Μαΐου) με στόχο να συγκεντρωθούν 100.000 βρετανικές λίρες . Αν ο στόχος επιτευχθεί, ο Σέρκις υπόσχεται μια «έκπληξη».