Ο κύβος ερρίφθη για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς

Ο κύβος ερρίφθη για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς

Στην τελική ευθεία για την εκλογική μάχη μπαίνουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Αντώνης Γκιόκας

Με τις πρώτες υποψηφιότητες να έχουν ήδη ανακοινωθεί, τα βλέμματα όλων στην Κεντροαριστερά στρέφονται στην προεκλογική αντιπαράθεση που αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη κιόλας εβδομάδα, όταν και θα ξεκαθαρίσει οριστικά και ο αριθμός των υποψηφίων.

Γιώργος Καμίνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προετοιμάζουν ήδη με τα επιτελεία τους το σχέδιο δράσης που ο καθένας θα ακολουθήσει μέχρι και την 5η Νοεμβρίου, ημέρα που θα ανοίξουν οι κάλπες για την ψηφοφορία.

Το ίδιο όμως κάνουν και όσοι δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τις υποψηφιότητες τους, με πρώτη φυσικά την Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρότι δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τυπικά την υποψηφιότητα της, έχει ήδη προγραμματίσει με τους συνεργάτες της όλες τις λεπτομέρειες των επόμενων κινήσεων της. Θεωρείται σίγουρο πως εκτός από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του Κινήματος, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα στοχεύσει στους νέους ψηφοφόρους. Σε αυτή την προσπάθεια θα έχει ως συμμάχους τα νεαρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα βρεθούν στο πλευρό της καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Στους νέους ψηφοφόρους στοχεύει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που θα ανακοινώσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα την υποψηφιότητα του. Όπως αναφέρουν από το περιβάλλον του κρητικού ευρωβουλευτή, κατεβαίνουν στην μάχη με μεγάλη αισιοδοξία, στοχεύοντας στην νίκη. Ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη της προθέσεις του. Συνεργάτες του αναφέρουν ότι μέχρι και σήμερα ζυγίζει όλες του τις επιλογές.

Την ίδια στιγμή, σκέψεις για να συμμετέχει στην αναμέτρηση κάνει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ενώ κανείς δεν θα μπορούσε να αποκλείσει μία ή και παραπάνω υποψηφιότητες-έκπληξη, όπως αυτή του επικεφαλής της ΕΔΕΜ, Απόστολου Πόντα, ή κάποια από την βόρεια Ελλάδα. Σήμερα συνεδριάζει και η Ώρα Αποφάσεων των Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργου Φλωρίδη -Μακεδόνες και οι δύο-, με την πρώην υπουργό πάντως να αποκλείει την συμπόρευση της με τον νέο φορέα.

Πηγή: news247.gr