Ο Κλίντον μιλά για το σκάνδαλο Λεβίνσκι και κρίνει την αντίδρασή του

Ο Κλίντον μιλά για το σκάνδαλο Λεβίνσκι και κρίνει την αντίδρασή του
Former U.S. President Bill Clinton gives a speech at a graduation ceremony in Bogota February 14, 2012, for members of the Clinton Giustra Sustainable Growth Initiative. REUTERS/Fredy Builes (COLOMBIA - Tags: POLITICS BUSINESS) - RTR2XV9W

«Υπερασπίστηκα το Σύνταγμα», δηλώνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σχετικά με το πώς χειρίστηκε το σκάνδαλο.

Πάνω από 20 χρόνια μετά το σκάνδαλο Μόνικα Λεβίνσκι, το οποίο κλόνισε το Οβάλ Γραφείο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, δηλώνει ότι πιστεύει ότι χειρίστηκε καλά την κατάσταση και δεν θα άλλαζε το πώς προσέγγισε τον αντίκτυπο του σκανδάλου.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο NBC News, ο Κλίντον δήλωσε στον δημοσιογράφο πως «αν τα δεδομένα ήταν τα ίδια, δεν θα παραιτούμουν», συμπληρώνοντας ότι αν και απολογήθηκε δημοσίως στη Λεβίνσκι πολλές φορές, δεν της απολογήθηκε ποτέ προσωπικά.

Το ανανεωμένο ενδιαφέρον για την υπόθεση Κλίντον έχει ως αφορμή το κίνημα #MeToo και τους συνεχιζόμενους ισχυρισμούς για σεξουαλικά παραπτώματα από μέρους του νύν προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να αλλάξουμε τους κανόνες; Ναι. Αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να αλλάξουμε τα γεγονότα», δήλωσε. «Πολλά από τα γεγονότα έχουν βολικά παραλειφθεί, προκειμένου να λειτουργήσει η ιστορία που πουλιέται, θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει εν μέρει γιατί πολλοί είναι απογοητευμένοι που έχουν όλους αυτούς τους σοβαρούς ισχυρισμούς εναντίον του τωρινού προέδρου, και οι ψηφοφόροι δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται. Νομίζω ότι εγώ έκανα το σωστό πράγμα. Υπερασπίστηκα το Σύνταγμα».

Ο Κλίντον το 1998 αρχικά αρνήθηκε ότι είχε σχέση με την Λεβίνσκι, που τότε έκανε την πρακτική της στον Λευκό Οίκο. Το σκάνδαλο είχε σαν αποτέλεσμα την μομφή του Κλίντον και την παραίτησή του από την αμερικανική προεδρία.

Ο πρώην πρόεδρος, εμφανίστηκε επιφυλακτικός στην αρχή της συνέντευξης, ενώ στη συνέχεια χαλάρωσε, λέγοντας μάλιστα εμμέσως ότι δικαίως τιμωρήθηκε για το περιστατικό- σημειώνοντας ότι παρά την όποια αντιπαράθεση υπήρξε, ο αμερικανικός λαός ήταν στο πλευρό του.