Ο Κορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη με το «φουσκωμένο» βιογραφικό

Ο Κορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη με το «φουσκωμένο» βιογραφικό

Ο Κιμ Γκλεν φέρεται να ζητάει 125.000 μηνιαίως για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο ΥΠΟΙΚ.

Μέχρι και 125.000 ευρώ μηνιαίως φέρεται να ζήτησε σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για τις υπηρεσίες που προσέφερε …στο υπουργείο κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.  Ο κ. Βαρουφάκης αν και είχε δηλώσει, όταν ανέλαβε το ΥΠΟΙΚ, ότι δεν θα έχει συμβούλους ώστε να επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες, φέρεται να μην τήρησε την υπόσχεση του.

Σύμφωνα μάλιστα με το Mega, οι σύμβουλοι του πρώην υπουργού Οικονομικών εκτός από τις αδρές πληρωμές τους, χρησιμοποιούσαν και το κυβερνητικό αεροσκάφος για τις μετακινήσεις τους.

Σαν σύμβουλοι του κ. Βαρουφάκη, αναφέρονται ενδεικτικά οι εξής: Έλενα Παναρίτη, Σορούς Σαμπαγιάτι και Κιμ Γκλεν.

Ο τελευταίος μάλιστα, όπως προκύπτει από έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια, έλαβε ημερήσια αποζημίωση 10 ημερών από 12/6 έως 30/6, και πληρώθηκε το κόστος 9 διανυκτερεύσεων. Μάλιστα, μετέβη από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα στις 27/6 με κρατικό αεροσκάφος.

Ο Κιμ Γκλέν μάλιστα φέρεται να έχει «φουσκώσει» το βιογραφικό του. Όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, ο Κορεάτης οικονομολόγος εμφανίστηκε ως συνεργάτης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο βιογραφικό του εμφανίζεαι ότι συμμετείχε στο στήσιμο του μηχανισμού EFSF, ενώ εμφανιζόταν και ως ειδικός που εργάστηκε για τη ρύθμιση του τραπεζικού χρέους στην Ισλανδία.

Σύμφωνα, όμως, με την εφημερίδα, που παρουσιάζει το πραγματικό βιογραφικό του Γκλεν Κιμ, ο Κορεάτης δεν δούλεψε για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, καθώς εργάστηκε ως απλός σύμβουλος άλλης υπηρεσίας, με έδρα την Φρανκφούρτη. Επίσης, όχι μόνο δεν έστησε τον EFSM, αλλά πήγε στον οργανισμό πέντε μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του. Καμία σχέση δεν φαίνεται να έχει και με την ίδρυση του ESM, που επίσης αναφέρει στο βιογραφικό του.

Όσον αφορά το ισλανδικό χρέος, εργάστηκε ως σύμβουλος, όμως, όχι για το χρέος, αλλά για την άρση των capital controls στη χώρα.

Μετά την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την διαπραγματευτική ομάδα, ο κ. Κιμ ενημέρωσε τους συνεργάτες του στην ελληνική κυβέρνηση ότι είχε συμφωνήσει προφορικά να αμείβεται με 125.000 ευρώ μηνιαίως.
Μέχρι τώρα δεν έχει λάβει την αμοιβή του, παρά μόνο ημερήσιες αποζημιώσεις και έξοδα ταξιδιού και διαμονής στις διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι ελπίδες του για να εισπράξει το σύνολο του ποσού, το οποίο υπολογίζεται σε 375.000 ευρώ είναι να ισχύσει η πρόβλεψη στην ΠΝΠ για την αναδρομική πληρωμή του.

«Ο Βαρουφάκης έφυγε, ο λογαριασμός έρχεται…»

Με αυτή τη φράση σχολίασε η Σοφία Βούλτεψη το δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής» σχετικά με τους συμβούλους του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι «εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι», και σημείωσε πως, σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ που ήταν σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών, απαιτεί τώρα το ποσό των 375.000 ευρώ για «υπηρεσίες» τριών μηνών.

Η βουλευτής της ΝΔ σημειώνει επίσης πως το «πλούσιο βιογραφικό» και η «εμπειρία» του συγκεκριμένου «συμβούλου» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού ούτε συνεργάτης του Β. Σόιμπλε ήταν, ούτε έλαβε μέρος στο στήσιμο του EFSF, ούτε έχει κάποια σχέση με τον ESM, ούτε συνεργάστηκε με τον ισλανδική κυβέρνηση για το χρέος, αλλά μόνο για την άρση των capital controls.

«Εκτός και αν ο τελικός σκοπός ήταν η επιβολή των capital controls και είχαν… προκαταβολικά προσλάβει σύμβουλο για την άρση τους, αφού προηγουμένως θα τα είχαν επιβάλει», συμπλήρωσε η κα Βούλτεψη η οποία ανέφερε πως «όταν ήλθε η ώρα του λογαριασμού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έσπευσε εν κρυπτώ, στις 31 Ιουλίου, να εκδώσει μια ακόμη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (από αυτές που κατήγγελλαν ως «πραξικοπηματικές ενέργειες» και «εκτροπή»), εμφανίζοντας ως «έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» τις προφορικές οικονομικές συμφωνίες του κ. Βαρουφάκη με τους «συμβούλους» του».

Επ’ αυτού υπενθύμισε ότι στις 5 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ζητώντας, μεταξύ άλλων, να πληροφορηθούν, ποιοι πρόκειται να επωφεληθούν από την συγκεκριμένη ΠΝΠ και με ποια ποσά.

Υπενθύμισε επιπλέον πως ο κ. Βαρουφάκης παραιτήθηκε από το αξίωμά του την επομένη του «δημοψηφίσματος», ενώ ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τον κάλυψε απόλυτα στις 31 Ιουλίου από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το «μυστικό Σχέδιο» περί εξόδου της χώρας από το ευρώ.

«Όπως αποδεικνύεται τώρα, η πρωθυπουργική κάλυψη υπήρξε πλήρης: Ακριβώς την ίδια ημέρα της παροχής κάλυψης από το βήμα της Βουλής, εκδόθηκε και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάσει της οποίας θα πληρωθούν αδρά οι «σύμβουλοί» του.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας ούτε ήξερε, ούτε άκουσε…», επισήμανε η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ.