Ο κορωνοϊός «χτυπά» και την κορυφή- Ποιοι ηγέτες νόσησαν το 2020

Ο κορωνοϊός «χτυπά» και την κορυφή- Ποιοι ηγέτες νόσησαν το 2020
epa08548433 US President Donald J. Trump sits in the Presidential armored state car known as 'The Beast' after arriving aboard Air Force One at Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport in Atlanta, Georgia, USA, 15 July 2020. Trump is scheduled announce changes to federal policies to speed up the process for transportation projects. EPA/ERIK S. LESSER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταίος τη λίστα έρχεται να συμπληρώσει  πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς νωρίτερα τη βδομάδα που μας πέρασε επιβεβαίωσε μέσω του προεδρικού γραφείου πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού δεν κάνει διακρίσεις, ούτε λογαριάζει από θεσμικούς ρόλους, με αποτέλεσμα ουκ ολίγοι ηγέτες κρατών να νοσήσουν από Covid-19.

Ενδεικτικά, ορισμένοι ηγέτες νόσησαν βαριά, όπως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον που νοσηλεύθηκε μία εβδομάδα σε νοσοκομείο, ενώ άλλοι, όπως ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, εμφάνισαν ελαφρά συμπτώματα.

Τελευταίος τη λίστα έρχεται να συμπληρώσει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς νωρίτερα τη βδομάδα που μας πέρασε επιβεβαίωσε μέσω του προεδρικού γραφείου πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ωστόσο, ανακοινώθηκε πως παρουσιάζει ελαφριά συμπτώματα και αναμένεται να επανέλθει στα καθήκοντά του σε 7 ημέρες.

Ασφαλώς, η υπόθεση που απασχόλησε περισσότερο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελεί η ανακοίνωση του πλέον απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ, ότι αυτός και η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, είχαν προσβληθεί από τον ιό, αναγκάζοντάς τον να αναστείλει το ταξίδι της προεκλογικής του εκστρατείας του και να περάσει τρεις νύχτες στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο Βρετανός πρωθυπουργός, ήταν ο πρώτος – μεγάλης πολιτικής εμβέλειας – πολιτικός ηγέτης που δημοσιοποίησε τη διάγνωσή του στις 27 Μαρτίου, κατά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού. Ο Τζόνσον νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα στον νοσοκομείο, ενώ πέρασε τρεις νύχτες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μέχρι να λάβει εξιτήριο στις 27 Απριλίου, όταν και επέστρεψε στα καθήκοντά του.

Ένας εκ των τυχερών που νόσησαν με ελαφριά συμπτώματα από κορωνοϊό, είναι ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος ανακοίνωσε  μέσω του πολιτικού του γραφείου ότι είχε προσβληθεί από την ασθένεια στις 7 Ιουνίου.