Ο κορωνοϊός χτύπησε και τους μεγιστάνες τις Ευρώπης- Απώλειες πάνω από 30 δισ. δολάρια για τον Μπερνάρ Αρνό

Ο κορωνοϊός χτύπησε και τους μεγιστάνες τις Ευρώπης- Απώλειες πάνω από 30 δισ. δολάρια για τον Μπερνάρ Αρνό
epa07330225 CEO of French luxury goup LVMH, Bernard Arnault attends a new conference to present the group's annual results, in Paris, France, 29 January 2019. According to reports, the world's leading luxury products group, recorded 46.8 billion euros revenue in 2018, 10 percent more than in the previous year. EPA/IAN LANGSDON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έως και τις 5 Μαΐου μάλιστα, οι απώλειες του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ευρώπη ήταν αντίστοιχες περίπου με τα κέρδη του Τζεφ Μπέζος της Amazon.

Ο 71χρονος Μπερνάρ Αρνό, ιδρυτής του ομίλου πολυτελών αγαθών LVMH και πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη έχει ζήσει πολλές κρίσεις. Αυτή όμως δεν συγκρίνεται με καμία άλλη, καθώς τα περισσότερα από 70 brand (από Louis Vuitton και Dior έως Fendi) δέχονται χτυπήματα από παντού.

Οι μετοχές του LVMH καταγράφουν απώλειες 19% από τις αρχές του έτους και ο καθαρός πλούτος του Αρνό έχει συρρικνωθεί κατά περισσότερο από 30 δισ. δολάρια. Έχει χάσει περισσότερα χρήματα από ό,τι οποιοσδήποτε άλλος στον πλανήτη, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Έως και τις 5 Μαΐου μάλιστα, όπως αναφέρει το Bloomberg, οι απώλειές του ήταν αντίστοιχες περίπου με τα κέρδη του Τζεφ Μπέζος της Amazon.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Αρνό δεν πτοείται. Πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο του δίνοντας μάχη να κρατήσει ζωντανή μία μεγάλη εξαγορά που είναι στα σκαριά (αυτή της Tifanny & Co), αλλά και ορισμένα «φαραωνικά» project στην αγορά ακινήτων. Καθημερινές και οι συσκέψεις με τα στελέχη του για το πώς θα ανοίξουν σταδιακά και πάλι εργοστάσια και μπουτίκ του ομίλου ανά τον κόσμο.