Ο κορωνοϊός «γέννησε» νέες τάσεις που θα μείνουν για τα καλά

Ο κορωνοϊός «γέννησε» νέες τάσεις που θα μείνουν για τα καλά
Photo: pixabay.com
Τηλεργασία, διαδικτυακές αγορές από το σουπερμάρκετ, διαδικτυακή τηλεόραση και πάει λέγοντας…

του Aaron Pressman

Πολλά πράγματα άλλαξαν πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πόσα όμως απ’ αυτά θα παραμείνουν στη ζωή μας;

Οι αλλαγές αντανακλώνται, καταρχήν, στις πρόσφατες ανακοινώσεις κερδών τριμήνου των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας. Στην Apple, ο Tim Cook ανέφερε ότι αυξήθηκαν οι πωλήσεις λάπτοπ και iPad ενώ μειώθηκαν οι αναβαθμίσεις τηλεφωνικών συσκευών και οι αγορές έξυπνων ρολογιών και AirPod.

Στην Intel και στην AMD παρατηρήθηκε αύξηση στις πωλήσεις τσιπ για ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και για διακομιστές που προορίζονται για τους παρόχους υπολογιστικής cloud. Οι πωλήσεις της Intel για πελάτες cloud αυξήθηκαν κατά 53% σε σχέση με πέρυσι, ενώ και η Amazon, η Google και η Microsoft είδαν τα έσοδά τους από το cloud να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Όσο για τις τηλεοπτικές μας συνήθειες, ποτέ άλλοτε δεν είχε καταφέρει το Netflix να αποκτήσει 16 εκατ. νέους πελάτες σε ένα μόνο τρίμηνο, όπως συνέβη τώρα. Επίσης, πάνω από 400.000 συνδρομητές καλωδιακής τηλεόρασης της Comcast εγκατέλειψαν την υπηρεσία το πρώτο τρίμηνο του έτους – αριθμός διπλάσιος του αντίστοιχου περσινού.

Δεν θα είναι, όμως, κάθε αλλαγή μόνιμη. Οι αγορές από σουπερμάρκετ μέσω διαδικτύου έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, αλλά στοιχηματίζω ότι δεν έχει γίνει το ίδιο με τα επίπεδα ικανοποίησης των καταναλωτών. Τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα έχουν μειωθεί επίσης, αλλά ο κόσμος θα συνεχίσει να λατρεύει τους ανοιχτούς δρόμους. Και υπάρχει και μια τεράστια τάση εκπαίδευσης μέσω διαδικτύου, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρός ότι δουλεύει για όλους.

Πρόσφατα συνομίλησα με την Callie Field, επικεφαλής του τμήματος φροντίδας καταναλωτή στην T-Mobile. Μέσα σε μερικές μόλις εβδομάδες, κλήθηκε να οργανώσει την τηλεργασία 12.000 μελών του προσωπικού στα τηλεφωνικά κέντρα της εταιρείας.

«Στο παρελθόν, είχα την αίσθηση ότι δεν είναι πολύ επαγγελματικό να εξυπηρετείς τον πελάτη σου ενώ παράλληλα παίζουν τα παιδιά σου στην αυλή ή γαβγίζει ο σκύλος σου» μου είπε. «Όμως, πλέον οι απόψεις μας ως προς το τι είναι επαγγελματικό ή τι είναι αποδεκτό αλλάζουν».