Ο κορωνοϊός και ο φθονεροϊός: Καιρός οι #haters να τεθούν οριστικά στο περιθώριο

Ο κορωνοϊός και ο φθονεροϊός: Καιρός οι #haters να τεθούν οριστικά στο περιθώριο
Photo: pixabay.com
Ο φθόνος και τα fake news αγκαλιά με τον κορωνοϊό  στο διαδίκτυο.

Αυτές τις ημέρες, με αφορμή την πανδημία του Covid-19 γίνεται κυριολεκτικά πόλεμος ψευδών ειδήσεων, κυρίως στα social media.

Διάφοροι ανεύθυνοι, που δηλώνουν «ειδικοί», μας είπαν να κρατήσουμε την αναπνοή μας για περισσότερα από 10’’ και εάν δεν σκάσουμε, σημαίνει ότι δεν πάσχουμε από τη λοίμωξη. Μας είπαν να κάνουμε γαργάρες με διάφορα μαντζούνια, να παίρνουμε κουβάδες βιταμίνης C, να μην τρώμε παγωτά και να πίνουμε ζεστά… Λες και ο covid-19 είναι φαρυγγίτιδα…

Ανεύθυνοι «ειδικοί» μας ενημέρωσαν ότι το σκόρδο σκοτώνει τον ιό, το ξίδι επίσης, αλλά και η …χλωρίνη! Μέχρι και κρέμες εναντίον του κορωνοϊού εφηύρε ο πολύς Βελόπουλος, ενώ έγινε χαμός με απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας, ειδικά τις πρώτες ημέρες

Αυτό όμως που ξεπερνάει κάθε έννοια αξιοπρέπειας, σεβασμού στον συνάνθρωπο και στην κρισιμότητα των στιγμών είναι οι κακοήθειες που βρίσκουν στέγη σε διάφορα site και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και αφορούν την κατάσταση της υγείας των νοσούντων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναγραφή της «είδησης» χθες, ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης, που μόνος του, πρώτος, κατ’ ευθείαν είχε ενημερώσει ότι είχε προσβληθεί από τον ιό, βρίσκεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Πόσο γελοίος ανεύθυνος και επικίνδυνος μπορεί να είναι κάποιος που δεν σέβεται, όχι απλά τον ίδιο τον ασθενή, τα παιδιά του, την οικογένειά του αλλά  ούτε την κοινωνία, που ο φόβος της μόλυνσης και του πιθανού θανάτου κυριαρχεί στην ψυχολογία όλου του κόσμου!

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο covid-19 είναι επιδημία που έγινε πανδημία, ενώ στην Ελληνική κοινωνία υπάρχουν μόνιμες, ενδημικές  τοξικές αρρώστιες φθόνου,  διαβολής, συκοφαντίας, μίσους, από τις οποίες ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε. Καιρός οι #haters να τεθούν οριστικά στο περιθώριο. @Γιάννη Πρετεντέρη, γρήγορα περαστικά!