Ο κορωνοϊός προκάλεσε ζημιές άνω των 25 εκατ. ευρώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απώλειες εσόδων από εισιτήρια και λοιπές υπηρεσίες τις ημέρες των αγώνων, αλλά και από το μουσείο του συλλόγου, μαζί με το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, έφεραν αυτό το αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα για τον αγγλικό σύλλογο.

Με απώλειες 23,2 εκατ. λιρών (περίπου 25,5 εκατ. ευρώ) έκλεισε το προηγούμενο οικονομικό έτος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ως συνέπεια της τρίμηνης αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων και της εν συνεχεία διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, εξαιτίας της πανδημίας. Οι απώλειες εσόδων από εισιτήρια και λοιπές υπηρεσίες τις ημέρες των αγώνων, αλλά και από το μουσείο του συλλόγου, μαζί με το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους (το οποίο αυξήθηκε το τρίμηνο Μαρτίου-Ιουνίου κατά 10%, στα 474,1 εκατ. λίρες), έφεραν αυτό το αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα για τον αγγλικό σύλλογο. Η ζημία μετριάστηκε κάπως λόγω του χαμηλότερου κόστους διεξαγωγής αγώνων και τη μείωση των εξόδων μετακίνησης (οφειλόμενη στην τρίμηνη διακοπή της Premier League).

«Προτεραιότητά μας είναι η ασφαλής επιστροφή των φιλάθλων στο γήπεδο, το συντομότερο δυνατό. Δεσμευόμαστε επίσης να παίξουμε έναν εποικοδομητικό ρόλο στο να βοηθήσουμε την ευρύτερη ποδοσφαιρική πυραμίδα να ξεπεράσει αυτή την περίοδο αντιξοοτήτων, διευρευνώντας παράλληλα τρόπους που θα κάνουν το παιχνίδι στην Αγγλία πιο δυνατό και βιώσιμο μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ. Η τελευταία αποστροφή του προφανώς αναφέρεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Premier League, που προωθήθηκε από τη Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ, αλλά απορρίφθηκε από τη διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος.