Ο κόσμος ξεμένει από χρυσό – Μήπως ήρθε η ώρα να επενδύσετε;

Ο κόσμος ξεμένει από χρυσό – Μήπως ήρθε η ώρα να επενδύσετε;

Ο κόσμος ξεμένει από χρυσό, κι αυτό είναι πλέον μια πραγματικότητα.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Finanz und Wirtschaft, ο Pierre Lassonde, συνιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας δικαιωμάτων εξόρυξης Franco-Nevada, ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρος πώς θα καταφέρει ο κόσμος να διατηρήσει τους ρυθμούς ανακάλυψης αποθεμάτων χρυσού που έχουν επικρατήσει μέχρι σήμερα στον αιώνα μας.

«Ο κλάδος δεν έχει επενδύσει αρκετά λεφτά στην έρευνα για νέα αποθέματα» είπε ο Lassonde. «Δεν έχουν βάλει αρκετά λεφτά στην έρευνα & ανάπτυξη, ιδιαίτερα για νέες τεχνολογίες που αφορούν την ανακάλυψη και την επεξεργασία χρυσού».

Μακροπρόθεσμα, προειδοποιεί ο ίδιος, θα μπορούσε να υπάρξει μια ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, καθώς και μια αύξηση στην τιμή του χρυσού σε όλο τον κόσμο.

Το ζήτημα, εν μέρει, είναι ότι οι ρυθμοί εξόρυξης έχουν επιβραδυνθεί εξαιτίας του αυξανόμενου κόστους και της μειούμενης ανακάλυψης νέων περιοχών εξόρυξης. Επίσης, η κυβέρνηση Trump κατηγορείται ότι φέρει ευθύνη για την πρόσφατη αύξηση των τιμών του χρυσού.

Ο Lassonde, όπως και ο Frank Holmes – ο οποίος έγραψε ένα άρθρο για το συγκεκριμένο θέμα στο U.S. Global Investors – τονίζει ότι οι επενδυτές πρέπει να αρχίσουν να συμπεριλαμβάνουν τον χρυσό στο επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο εάν δεν το έχουν ήδη κάνει.

Ο Holmes συστήνει στους επενδυτές να διατηρούν το 5% – 10% του χαρτοφυλακίου τους σε χρυσό και να προσθέσουν σ’ αυτό μετοχές σε εταιρείες χρυσού – ιδιαίτερα σε εκείνες που δεν έχουν λάβει ακόμα την επενδυτική προσοχή που τους αξίζει.