Ο Κώστας Γαβράς φέρνει Τσίπρα και Βαρουφάκη στη μεγάλη οθόνη – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται -εκτός από την Αθήνα- στις Βρυξέλλες, τη Ρίγα, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά, η οποία θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη,  βρίσκονται σε εξέλιξη και με σχετική απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, η ταινία θα λάβει επιχορήγηση 629.561 ευρώ. Το σχετικό έγγραφο, για την απόφαση της επιχορήγησης, δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών με τίτλο «Ενήλικοι στο δωμάτιο» (Adults In Α Room), που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά τον Οκτώβριο του 2017, και αφηγείται το σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του συγγραφέα του στο Υπουργείο Οικονομικών, και το πώς αντιμετώπιζε ο ΣΥΡΙΖΑ τα όσα συνέβησαν το 2015, όταν η χώρα κατέρρευσε οικονομικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή. Έχουμε εξασφαλίσει μια ομάδα από κορυφαίους ηθοποιούς από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», έχει δηλώσει σχετικά με την υπόθεση της ταινίας, ο Κώστας Γαβράς.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται -εκτός από την Αθήνα- στις Βρυξέλλες, τη Ρίγα, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το καστ του -19ου στη σειρά- φιλμ του Κώστα Γαβρά, διεθνές και ελληνικό, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, και τον Γιάνη Βαρουφάκη υποδύεται ο Χρήστος Λούλης, τον Αλέξη Τσίπρα ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ανακοίνωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής

Ο Νίκος Παππάς, με ανακοίνωσή του, απάντησε στα δημοσιεύματα για την χρηματοδότηση της ταινίας του Κώστα Γαβρά. «Είμαστε περήφανοι για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του πλαισίου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών που επιλέγουν την Ελλάδα για τα γυρίσματά τους. Είμαστε ικανοποιημένοι που η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον 49 διεθνών και εγχώριων παραγωγών (38 εκ των οποίων έχουν εγκριθεί) και που η συνολική ιδιωτική επένδυση ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ και οι νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο τις 11.500. Είμαστε ευτυχείς που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα του ταινία. Είμαστε ξεκάθαροι πως δεν θα επιχειρούσαμε καμία είδους λογοκρισία στο σενάριό του».