«Ο κρυφός έρωτας του Τσίπρα για τον Μεϊμαράκη»

«Ο κρυφός έρωτας του Τσίπρα για τον Μεϊμαράκη»
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των βουλευτών στη Βουλή, Αθήνα, Σάββατο 03 Οκτωβρίου 2015. Οι βουλευτές όπως πάντα, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να δώσουν πολιτικό ή θρησκευτικό (χριστιανικό ή μουσουλμανικό) όρκο. Ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές των οκτώ κομμάτων που εκλέχθηκαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπροσωπεύεται από 145 βουλευτές, η ΝΔ από 75, η Χρυσή Αυγή από 18, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) θα εκπροσωπείται από 17 βουλευτές, το ΚΚΕ έχει εκλέξει 15, το ΠΟΤΑΜΙ 11, οι ΑΝΕΛ 10 και η Ένωση Κεντρώων 9 βουλευτές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ICON POOL/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ/POOL

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ.

«Στο Μαξίμου είναι κοινό μυστικό πως ο Πρωθυπουργός θα προτιμούσε να έχει απέναντί του στα έδρανά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη», αναφέρει το ρεπορτάζ της Βούλας Κεχαγιά και προσθέτει: «Για τον Πρωθυπουργό είναι ευκολότερο να αντιπαρατίθεται με κάποιον που μπορεί να συναντηθεί παρά με κάποιον που δε θα ακούει».

Επίσης, υπογραμμίζεται πως «προτιμότερο για το Μαξίμου να έχει απέναντί του έναν αρχηγό που ψήφισε το περασμένο καλοκαίρι το Μνημόνιο, και όχι ένα άλλο πρόσωπο που εύκολα μπορεί να απορρίψει πτυχές της Νέας Συμφωνίας με το αιτιολογικό πως δεν ήταν εκείνος υπεύθυνος για ό,τι ψηφίστε από το κόμμα του».

Και καταλήγει: «Στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει ένα πολιτικό εκφραστή της Κεντροδεξιάς ή ακόμη και της λαϊκής δεξιάς που δεν επιδιώκει μετωπικές συγκρούσεις (…) όταν ο Πάνος Καμμένος κατηγορούσε on air το Μεϊμαράκη για εμπλοκή του σε υπόθεση με τα εξοπλιστικά, ο σημερινός Πρωθυπουργός δεν αισθανόταν άβολα».