Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «μπαίνει» στο Costa Navarino

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με δεδομένο πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο σπανίως κάνει διακοπές με την παρέα του δεύτερη φορά στο ίδιο μέρος, εκτός κι αν πρόκειται για ακίνητο της ιδιοκτησίας του και το πάθος του για επενδύσεις η παρουσία του στο «Costa Navarino» τα τελευταία δυο χρόνια κρίθηκε ως σοβαρή ένδειξη των ειδικών σχέσεων που έχει αναπτύξει με το πολυτελές ξενοδοχειακό και τουριστικό συγκρότημα της Πύλου.

Μία από τις πολυτελείς βίλες του Costa Navarino που είναι γνωστές ως «Costa Navarino Residences» φέρεται να έχει αποκτήσει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του κόσμου, Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς είχε ενθουσιαστεί με την περιοχή κατά την διάρκεια των διακοπών του το καλοκαίρι του 2018 και κυρίως μετά τις περσινές διακοπές του τον περασμένο Ιούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια από τις Beachfront Villas που έχουν εμβαδόν 1.100 τ.μ, με 6 υπνοδωμάτια και 6 μπάνια, κατασκευασμένη με στοιχεία της τοπικής φυσιογνωμίας της Μεσσηνίας με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και υλικά υψηλών προδιαγραφών, με ιδιόκτητη πισίνα σε οικόπεδα έκτασης 3.000 τ.μ.

Η συγκεκριμένη βίλα απέχει λίγα μόλις μέτρα από την παραλία στον χώρο του συγκροτήματος «Navarino Dunes», με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα από το επίπεδο της πισίνας. Όπως όλες οι βίλες αυτής της κατηγορίας έχει προβλεφθεί η προστασία της ιδιωτικότητας των ιδιοκτητών, η παροχή υπηρεσιών διαχείρισης υψηλού επιπέδου, σε συνδυασμό με προνομιακή πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του resort «Costa Navarino».

Η τιμή της εξαγοράς δεν έχει γίνει γνωστή καθώς υλοποιήθηκε από εταιρεία συμφερόντων του διάσημου Πορτογάλου (και πρώτου δισεκατομμυριούχου αθλητή στην ιστορία) αλλά όπως είχε ανακοινώσει πριν δυο χρόνια η διαχειρίστρια ΤΕΜΕΣ Α.Ε. οι πολυτελείς βίλες με 5, 6 ή 7 υπνοδωμάτια και 3-6 μπάνια που πωλούνται από 2,8 εκατ. ευρώ μέχρι  9,75 εκατ. ευρώ.

Φημολογείται και νέα επένδυση

Με δεδομένο πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο σπανίως κάνει διακοπές με την παρέα του δεύτερη φορά στο ίδιο μέρος, εκτός κι αν πρόκειται για ακίνητο της ιδιοκτησίας του και το πάθος του για επενδύσεις (από μετοχές και ακριβά σπορ αυτοκίνητα μέχρι μπουτίκ ξενοδοχεία και εξειδικευμένα υπερσύγχρονα φυσικοθεραπευτήρια) η παρουσία του στο «Costa Navarino» τα τελευταία δυο χρόνια κρίθηκε ως σοβαρή ένδειξη των ειδικών σχέσεων που έχει αναπτύξει με το πολυτελές ξενοδοχειακό και τουριστικό συγκρότημα της Πύλου.

Υπάρχουν πληροφορίες πως έχει ήδη αποκτήσει μια μικρότερη βίλα (μια από τις 90) 120 τ.μ. αξίας 550.000 στο «Τhe Residences» του The Westin Resort του συγκροτήματος “Costa Navarino” για να μπορεί να φιλοξενεί φιλικά πρόσωπα και συγγενείς του σχεδόν 2 μήνες κάθε χρόνο ενώ το υπόλοιπο χρονικό διάστημα λαμβάνει ετήσιο εισόδημα από το ξενοδοχείο!

Συγκεκριμένα, η κάθε βίλα αποτελείται από μία Family Suite (80τ.μ.) και ένα συνδεόμενο Deluxe Room (40τ.μ.) και αποδίδει στον ιδιοκτήτη του ένα σημαντικό ετήσιο ποσό για το 10μηνο που δεν το χρησιμοποιεί ο ίδιος ή δεν το παραχωρεί σε πρόσωπα του περιβάλλοντός του μέσω ενός ειδικό προγράμματος αξιοποίησης για τα επόμενα 18 χρόνια. Μάλιστα, το ετήσιο εισόδημα για τα πρώτα 5 έτη της μίσθωσης είναι σταθερό (ίσο με το 4% της αξίας του κάθε διαμερίσματος, χωρίς άλλα λειτουργικά έξοδα – προ φόρων) ενώ στην συνέχεια ισοδυναμεί με το ποσό των μισθώσεων σε επιλεγμένους πελάτες του ξενοδοχείου.

Τέλος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι – σύμφωνα με πληροφορίες – ένας από τους πρώτους 10 επενδυτές real estate στον νέο οικιστικό σχέδιο του Costa Navarino στην Μεσσηνία, τις νέες μεγαλύτερες βίλες που βρίσκονται στις προνομιούχες «γειτονιές», όπως η Sea Dunes Neighborhood, οι οποίες είναι σχεδιασμένες από τα αρχιτεκτονικά γραφεία ISV, Tombazis και K-Studio και οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 3,5 και 9,8 εκατ. ευρώ.