Ο Λαφαζάνης ετοιμάζεται και κάνει νέα επίθεση στον Τσίπρα

Ο Λαφαζάνης ετοιμάζεται και κάνει νέα επίθεση στον Τσίπρα

Νέο άρθρο στο iskra.gr για την απόφαση της κυβέρνησης να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Στη Βουλή συνεδριάζουν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας αυτή την ώρα, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας συσκέπτεται με στελέχη της κίνησής του και αναμένεται αργότερα σήμερα να ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε ανακοινώσει ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα δώσουν «πράσινο φως» στην εφαρμογή του μνημονίου, σε περίπτωση που ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση.
Φτάνοντας στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Λαφαζάνης είπε στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για τις πρόωρες εκλογές: «Δεν ξέρω τίποτα, θα τα δούμε όλα με την κυβέρνηση».

Πάντως στο iskra.gr αναρτήθηκε άρθρο με τίτλο: ‘Αρον – άρον εκλογές; Γιατί;

Aκολουθεί ολόκληρο το άρθρο.

Εκλογές εξπρές φαίνεται να εξαγγέλλει αυγουστιάτικα και σε χρόνο τριών εβδομάδων η κυβέρνηση. Ουδέποτε θα έχει συμβεί ξανά στα χρονικά της χώρας μια τέτοια ταχύτητα εκλογών και μάλιστα μέσα σε θερινή περίοδο.

Το ερώτημα είναι : Γιατί αυτή η επίσπευση ; Ποιος ο λόγος της ;

Ποτέ κανένας δεν προσφεύγει στις εκλογές χωρίς να δίνει τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης του λαού, αν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι να θέλει να αποφύγει τη λαϊκή ενημέρωση.

Γιατί εκλογές ; Και γιατί εκλογές Αυγουστιάτικα σε χρόνο ρεκόρ, κάτι που δεν έχει ματαγίνει στον τόπο ;

Ο λόγος είναι απλός και αυτονόητος.

Η κυβέρνηση τελεί υπό πανικό, φόβο, βαθιά αμηχανία και ανησυχία. Τρέμει η κυβέρνηση τις βαρύτατες συνέπειες κάθε μέρας που περνάει με τις οδυνηρές επιπτώσεις των μνημονίων να γίνονται αισθητές από το λαό. Η κυβέρνηση θέλει να πάνε στις κάλπες οι πολίτες πριν προλάβουν να ενημερωθούν για το σύνολο των μέτρων του τρίτου μνημονίου και κυρίως πριν νιώσουν στην καθημερινότητα τους τα νέα επαχθή βάρη.

Υπάρχει , όμως, και ένας πρόσθετος και καθόλου αμελητέος λόγος.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάει άρον- άρον αυγουστιάτικα στις εκλογές για να απαλλαγεί από ταβαρίδια του «ΟΧΙ» και για να αιφνιδιάσει την «Αριστερή Πλατφόρμα» ώστε να μην προλάβει να ετοιμαστεί για εκλογική αναμέτρηση.

Η κυβέρνηση θέλει να σβήσει άρον –άρον το «ΟΧΙ» από τον πολιτικό χάρτη. Το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος και το «ΟΧΙ» στα μνημόνια, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο συνεπής αριστερός, προοδευτικός, πατριωτικός , δημοκρατικός κόσμος έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη για την κυβέρνηση.

Κάποιοι στου Μαξίμου λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Ο ελληνικός λαός δεν ξέχασε το «ΟΧΙ». Δεν είναι διατεθειμένος να ζει εξανδραποδισμένος σε μια χώρα που ζει κάτω από τη μπότα ενός νεοαποικιακού καθεστώτος. Το «ΟΧΙ» δεν ηττήθηκε. Θα έχει πολιτική έκφραση και θα νικήσει. Ο αγώνας συνεχίζεται και αν γίνουν εκλογές έστω μεπραξικοπηματικούς όρους, αυτές θα είναι ένας πρώτος σταθμός για την ανεξάρτητη , προοδευτική και δημοκρατική Ελλάδα που ονειρευόμαστε.