Ο Leonardo DiCaprio χρηματοδοτεί μια εταιρεία… σκουπιδιών

Ο Leonardo DiCaprio χρηματοδοτεί μια εταιρεία… σκουπιδιών

Δίπλα στην Goldman Sachs έρχεται να γραφτεί το όνομα του γνωστού ηθοποιού ως χρηματοδότη της εταιρείας.

Στη λίστα των διάσημων που αποφάσισαν να επενδύσουν στις νέες επιχειρήσεις προστέθηκε το όνομα του Leonardo DiCaprio.

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ αποφάσισε να επενδύσει σε μια startup που ασχολείται με τα σκουπίδια και να την ενισχύσει στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το ύψος της χρηματοδότησης.

Η startup, Rubicon Global, χρησιμοποιεί το λογισμικό για να διαχειρίζεται ένα δίκτυο ανεξάρτητων φορτηγών απορριμμάτων που προσφέρονται να συλλέξουν τα σκουπίδια από εταιρικούς πελάτες όπως απ’ της 7- Eleven SE και Wegmans.

Οι επιχειρήσεις μπορούν με αυτό το τρόπο να μειώσουν τους λογαριασμούς σκουπιδιών τους και να βρουν τα πλησιέστερα σημεία για ανακύκλωση, μεταπώληση και για να αφήσουν τα σκουπίδια τους.

Στην πραγματικότητα δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός επενδύει σε περιβαλλοντικές επιχειρήσεις. Ο ίδιος υποστήριξε πρόσφατα την ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία Fisker Automotive και ήταν επίσης απ’ τους πρώτους πελάτες.

Η εταιρεία Nima Capital έτρεξε την χρηματοδότηση, η οποία έχει υποστηρίξει κι άλλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως την data startup Palantir και το την e-commerce ιστοσελίδα της Ινδίας, Flipkart.

Στη χρηματοδότηση της Rubicon Global, εκτός απ’ τον ηθοποιό, συμμετείχαν εταιρείες όπως η Goldman Sachs, η Wellington Management Company, ο Henry Kravis (co-founder της KKR) και ο Paul Tudor Jones II (founder της Tudor Investment Corporation).

Η Nima Capital αναφέρει ότι με αυτή τη χρηματοδότηση, η αξία της Rubicon Global αποτιμάται πλέον στα 500 εκατ. δολάρια. Ο CEO της εταιρείας, Nate Morris (που ήταν στη λίστα του Fortune 40 under 40 για το 2014), δήλωσε στο αμερικάνικο Fortune πως σχεδιάζουν ήδη την είσοδο τους στο αμερικανικό χρηματιστήριο γι αυτό την ομάδα ανέλαβε νέος CFO, ο John Bax, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν CFO στην LivingSocial.

Εκτός από τις λεπτομέρειες της χρηματοδότησης, η εταιρεία αναφέρει ότι έχει φέρει στην εταιρεία τον σύμβουλο της Uber , David Plouffe ο οποίος θα αναλάβει τη στρατηγική. Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, όμως, ένα ακόμα μέλος της Uber ενσωματώθηκε στην ομάδα της Rubicon Global. Ο λόγος για τον Oscar Salazar, ο οποίος ανέλαβε τα χρέη chief technology advisor και ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή μιας εφαρμογής που θα λειτουργούσε ως «η Uber για τα σκουπίδια».

Με την εφαρμογή της εταιρείας, η οποία υποτίθεται ότι θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες πόλεις μέχρι το τέλος του έτους , θα προσφέρει τη δυνατότητα περισυλλογής των σκουπιδιών από οχήματα με παρόμοιο τρόπο που η εφαρμογή της Uber παρέχει μια υπηρεσία ταξί.

Τέλος, η εταιρεία έκλεισε σε ένα γύρο χρηματοδότησης 30 εκατ. δολαρίων στις αρχές του τρέχοντος έτους, η οποία περιελάμβανε κεφάλαια από τον ιδρυτή της Salesforce, Marc Benioff . Η εταιρεία θα δαπανήσει τα χρήματα απ’ τους δύο γύρους χρηματοδότησης για την επέκταση των τρεχουσών δραστηριοτήτων της και την επέκτασή τους στην καταναλωτική αγορά με την «τύπου Uber» εφαρμογή.

Δείτε ακόμα: 

Οι startups των celebrities!