Ο λόγος παραίτησης του επικεφαλής συνηγόρου του Καρλος Γκοσν

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρώην πρόεδρος της Nissan τελεί υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του στις 19 Νοεμβρίου και βαρύνεται με τρεις κατηγορίες.

Ο επικεφαλής συνήγορος του Καρλος Γκοσν– πρώην προέδρου της Nissan- ο Μοτονάρι Οτσούρου, παραιτήθηκε, όπως ανακοίνωσε σήμερα το δικηγορικό του γραφείο, σε μία απρόσμενη εξέλιξη στην υπόθεση που κρατά σχεδόν τρεις μήνες και αφορά κατηγορίες οικονομικών ατασθαλιών σε βάρος του ανθρώπου που κάποτε θεωρήθηκε ο σωτήρας της Nissan.

Δεν έχει δοθεί κάποιος λόγος για την παραίτηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία του Οτσούρου. Συνεργάτες του επιβεβαίωσαν την παραίτηση, χωρίς όμως να δίνουν κάποια εξήγηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παραιτήθηκε και δεύτερο μέλος της ομάδας συνηγόρων του Γκοσν, που επίσης εργαζόταν για το γραφείο του Οτσούρου. Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Sankei, ο Γκοσν έχει ήδη προσλάβει τον αντικαταστάτη του Οτσούρου.

Ο Γκοσν τελεί υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του στις 19 Νοεμβρίου και βαρύνεται με τρεις κατηγορίες για απιστία και υποβολή εσφαλμένων στοιχείων για τα εισοδήματά του από μισθούς. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες ενώ δήλωσε στην εφημερίδα Nikkei ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Nissan που ήταν αντίθετα στα σχέδιά του για στενότερους δεσμούς με την αυτοκινητοβιομηχανία Renault εξύφαναν συνομωσία με στόχο την απομάκρυνσή του.