Ο λόγος που η Φώφη είπε «όχι» στο πρώτο debate

Ο λόγος που η Φώφη είπε «όχι» στο πρώτο debate
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Φ

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη πρώτη τηλεμαχία για την κεντροαριστερά.

Στις 11 το βράδυ πραγματοποιείται στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 το πρώτο debate για την εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά, στο οποίο θα λάβουν μέρος έξι από τους δέκα υποψηφίους.

Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν οι Ν. Ανδρουλάκης, Στ. Θεοδωράκης, Γ. Καμίνης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Γ. Μανιάτης και Γ. Ραγκούσης.

Η Φώφη Γεννηματά αρνήθηκε να παραστεί, εξηγώντας ότι θα συμμετάσχει μόνο στις τηλεμαχίες που έχει αποφασίσει η Επιτροπή Αλιβιζάτου με τη σύμφωνη γνώμη όλων, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό «περιφρουρεί τη σοβαρότητα της διαδικασίας από κινδύνους εσωστρέφειας».

Η σειρά που θα ερωτηθούν και θα αναπτύξουν την απόψεις τους οι υποψήφιοι σε κάθε γύρο θα καθοριστεί με κλήρωση. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τρεις κληρώσεις προτού ξεκινήσει η εκπομπή, παρουσία όλων των υποψηφίων, ώστε να καθοριστεί η σειρά με την οποία τοποθετούνται στον καθένα από τους τρεις γύρους.

Στο τέλος του debate, ο κάθε υποψήφιος θα έχει 1 λεπτό στη διάθεσή του για να απευθύνει το προσωπικό του μήνυμα στους πολίτες.
Από το ίδιο ντιμπέιτ θα απουσιάσουν επίσης και οι τρεις λιγότερο γνωστοί στο ευρύ κοινό υποψήφιοι, Δημήτρης Τζιώτης, Απόστολος Πόντας και Κωνσταντίνος Γάτσιος, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες δεν προσκλήθηκαν.

Συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κουβαράς, ο Γιάννης Πολίτης και η Αγγελική Σπανού.