Ο λόγος που η Jennifer Lopez άλλαξε την ιστορία της Google

Ο λόγος που η Jennifer Lopez άλλαξε την ιστορία της Google

Πώς η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός μετέβαλε τον τρόπο με τον οποίο η Google διαχειρίζεται δισεκατομμύρια εικόνες.

Η Jennifer Lopez, ή αλλιώς «JLo», έχει αποδείξει ότι μπορεί να διακριθεί σε πάρα πολλούς τομείς: τραγούδι, χορός, ηθοποιία, talent shows. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη το οποίο την έκανε να ξεχωρίζει: Αποτέλεσε τη «μούσα» της Google για τη δημιουργία της μεγαλύτερης υπηρεσίας αναζήτησης φωτογραφιών στο διαδίκτυο!

Σε μια δημοσίευση στην ιστοσελίδα Project Syndicate τον περασμένο Ιανουάριο, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, ανέφερε αναλυτικά το πώς δημιουργήθηκε αυτή η εσωτερική υπηρεσία της διασημότερης μηχανής αναζήτησης του κόσμου:

«Οι συνιδρυτές μας, Larry Page και Sergey Brin –όπως κι όλοι οι επιτυχημένοι εφευρέτες- συνέχισαν να πειραματίζονται. Έτσι ξεκίνησαν να ψάχνονται με τις εικόνες. Άλλωστε ο κόσμος τις προτιμά πολλές φορές περισσότερα από τα απλά κείμενα. Τότε κάτι πολύ σημαντικό έγινε για πρώτη φορά φανερό: ήταν τα βραβεία Grammy του 2000, όπου η Jennifer Lopez φόρεσε ένα πράσινο φόρεμα που τράβηξε την προσοχή ολόκληρου του πλανήτη. Εκείνη την στιγμή η εικόνα της αποτέλεσε την πιο διαδεδομένη αναζήτηση των χρηστών ολόκληρου του πλανήτη. Όμως δεν είχαμε κανέναν σταθερό τρόπο για να δίνουμε στους χρήστες ακριβώς αυτό που αναζητούσαν: την JLO με αυτό το πράσινο φόρεμα. Τότε γεννήθηκε το Google Image Search».

Όταν ξεκίνησε κι επίσημα τον Ιούλιο του 2001, η σελίδα Google Image παρείχε πρόσβαση σε 250 εκατ. φωτογραφίες. Το 2010 ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τα 10 δισεκατομμύρια. Κι όλα αυτά ξεκίνησαν από τον ενθουσιασμό του κόσμου με το πράσινο φόρεμα Versace που επέλεξε να φορέσει εκείνη τη βραδιά η Jennifer Lopez…