O λόγος που το Bitcoin βυθίστηκε (για λίγο) κατά 60%

O λόγος που το Bitcoin βυθίστηκε (για λίγο) κατά 60%

To ψηφιακό νόμισμα υπέστη έναν ακόμη διαχωρισμό που οδήγησε στο «bitcoin gold».

To bitcoin βρέθηκε σήμερα στα χαμηλά των 5.374,60 δολαρίων, πριν ανακάμψει σχεδόν κατά 300 δολάρια. Η τιμή του δέχθηκε πλήγμα έως και 60% αφού το κρυπτονόμισμα υπέστη άλλον ένα διαχωρισμό, δημιουργώντας το νέο νόμισμα «bitcoin gold». Η αρχική υποχώρηση σημειώθηκε αφότου πραγματοποιήθηκε το λεγόμενο «hard fork» χθες.

Η αλλαγή που έρχεται με το νέο αυτό διαχωρισμό του κρυπτονομίσματος είναι πως ενώ αυτή τη στιγμή η εξόρυξη bitcoin ελέγχεται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων με πολύ ισχυρούς υπολογιστές -για τεχνικούς λόγους δηλαδή-, από εδώ και μπρος το mining του bitcoin gold θα μπορεί να πραγματοποιείται από ανθρώπους με λιγότερο ισχυρό εξοπλισμό.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποκεντρωθεί το δίκτυο ακόμη περισσότερο και θα «ανοιχτεί» σε μια ευρύτερη βάση χρηστών.

Όπως υπενθυμίζει το CNBC, πρόκειται για τοn δεύτερο διαχωρισμό («fork») του νομίσματος, καθώς κάτι παρόμοιο είχε λάβει χώρα και τον Ιούλιο, όταν δημιουργήθηκε το bitcoin cash.

Το νέο αυτό κρυπτονόμισμα σημείωσε τότε μια αρχική άνοδο πριν αγγίξει τα υψηλότερα επίπεδά του στα 914,45 δολάρια, ωστόσο από τότε υποχωρεί σταθερά σύμφωνα με στοιχεία του Coinmarketcap.com. Σήμερα το bitcoin cash κυμαίνεται ελαφρώς άνω των 330 δολαρίων.

Όσον αφορά στο πώς θα διαπραγματεύεται το bitcoin gold, το διεθνές δίκτυο σημειώνει ότι οποιοσδήποτε έχει στην κατοχή του bitcoin θα λάβει bitcoin gold, που εκδίδεται με ρυθμό ένα προς ένα. Από όταν εκδόθηκε το bitcoin gold, η τιμή του έχει βυθιστεί περισσότερο από 66% και διαπραγματεύεται λίγο άνω των 161 δολαρίων ανά νόμισμα σύμφωνα με το Coinmarketcap.

Φαίνεται ότι to sell-off οφείλεται στο γεγονός πως οι επενδυτές εγκαταλείπουν το νόμισμα, πράγμα που ενδεχομένως αντανακλά έλλειψη εμπιστοσύνης σε ένα νέο κρυπτονόμισμα.