Ο LVMH θα παρασκευάσει και θα προσφέρει δωρεάν αντισηπτικό

Ο LVMH θα παρασκευάσει και θα προσφέρει δωρεάν αντισηπτικό
epa07330221 CEO of French luxury goup LVMH, Bernard Arnault attends a new conference to present the group's annual results, in Paris, France, 29 January 2019. According to reports, the world's leading luxury products group, recorded 46.8 billion euros revenue in 2018, 10 percent more than in the previous year. EPA/IAN LANGSDON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Το σύνολο των μονάδων παραγωγής» στην Γαλλία αρωμάτων και καλλυντικών των οίκων Christian Dior, Guerlain και Givenchy θα κινητοποιηθούν ήδη από αύριο», εξήγησε εκπρόσωπος του ομίλου LVMH.

Ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH θα παρασκευάσει «σε μεγάλη ποσότητα» αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα στις γαλλικές αλυσίδες παραγωγής όπου παρασκευάζονται τα αρώματα και τα καλλυντικά των οίκων Christian Dior, Guerlain και Givenchy για να τροφοδοτήσει τα νοσοκομεία.

«Απέναντι στον κίνδυνο ελλείψεων που διαπιστώνεται στην Γαλλία, ο Μπερνάρ Αρνό (CEO του ομίλου) ζήτησε από το τμήμα των αρωμάτων και των καλλυντικών του LVMH να επιστρατεύσει τις δυνατότητες παραγωγής για να παρασκευάσει και να προσφέρει στις υγειονομικές αρχές μεγάλες ποσότητες αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου.

«Το σύνολο των μονάδων παραγωγής» στην Γαλλία αρωμάτων και καλλυντικών των οίκων Christian Dior, Guerlain και Givenchy θα κινητοποιηθούν ήδη από αύριο», εξήγησε εκπρόσωπος του ομίλου στο AFP.

«Στην συνέχεια, αυτά τα τζελ θα προσφερθούν δωρεάν στις γαλλικές υγειονομικές αρχές, κατά προτεραιότητα για τα 39 νοσοκομεία της Assistance Publique-Hôpitaux de Paris (δίκτυο των νοσοκομείων της γαλλικής πρωτεύουσας)». Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει για όσο διάστημα είναι αναγκαίο, διευκρίνισε ο όμιλος LVMH. Δώδεκα τόνοι θα παρασκευασθούν ήδη από την πρώτη εβδομάδα και μεγαλύτερες ποσότητες στην συνέχεια.

Εκπρόσωπος του νοσοκομειακού δικτύου του Παρισιού δήλωσε ότι τα 39 νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος, αλλά όχι και εξάντληση των αποθεμάτων, ενώ και άλλες εταιρείες έχουν προτείνει την βοήθειά τους.