Ο Μάικλ Τζόρνταν μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων

Ο Μάικλ Τζόρνταν μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων

Πώς ο πρώην αστέρας του NBA κατάφερε να συγκεντρώσει περιουσία ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων;

Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ένας από τους 290 νέους δισεκατομμυριούχους που συμπεριλαμβάνονται στην ετήσια λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Στην αύξηση της περιουσίας του στο ένα δισεκατομμύριο συνέβαλε εν μέρει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την Nike. Η ετικέτα «Jordan» της Nike υπολογίζεται πως έφερε έσοδα 2,25 δισεκατομμύρια στην εταιρεία αθλητικών ειδών, συμβάλλοντας κατά 90 εκατομμύρια δολάρια την περιουσία ου 52χρονου Τζόρνταν, σύμφωνα με την ανάλυση του Forbes.

Αλλά το κύριο μέρος των εσόδων του προήλθε από τα έσοδα των Charlotte Hornets, στους οποίους είναι ιδιοκτήτης. Οι ομάδες του ΝBA, άλλωστε, συγκέντρωσαν τον περασμένο Οκτώβριο το ποσό ρεκόρ των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ανανέωση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με το ESPN και την TNT. Τη σημαντική αυτή αύξηση των τηλεοπτικών εσόδων επηρέασε η είσοδος του πρώην CEO της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ στους Los Angeles Clippers με το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι συνολικά 1.826 δισεκατομμυριούχοι της λίστας του Forbes συγκεντρώνουν συνολικά μια περιουσία της τάξης των 7,05 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένη σε σχέση με τα 6,4 τρισεκατομμύρια του 2014.