Ο Μάικλ Τζόρνταν κέρδισε σε έναν χρόνο περισσότερα από όσα σε όλη την καριέρα του

Ο Μάικλ Τζόρνταν κέρδισε σε έναν χρόνο περισσότερα από όσα σε όλη την καριέρα του
Photo:

Το όνομα του μεγαλύτερου αθλητή που πέρασε από τα παρκέ αξίζει πραγματικά χρυσάφι.

Τη φετινή χρονιά ο Μάικλ Τζόρνταν μπήκε στο κλειστό κλαμπ των δισεκατομμυριούχων εκμεταλλευόμενος την τεράστια απήχηση που έχει το όνομά του στην παγκόσμια αγορά. Κι αυτό τον κρατάει σταθερά εντός της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του πλανήτη, παρότι τερμάτισε την καριέρα του πριν από μια δεκαετία.

Το 2014 ο Τζόρνταν κέρδισε 100 εκατ. δολάρια από τα δικαιώματα της εμπορικής χρήσης του ονόματός του αλλά κι από συγκεκριμένες διαφημιστικές συμφωνίες με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη. Μάλιστα, τα χρήματα αυτά ήταν τα περισσότερα που έβγαλε οποιοσδήποτε εν ενεργεία ή παλαίμαχος αθλητής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όμως το «αστείο» σε αυτήν την υπόθεση είναι το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας στην ιστορία του αμερικανικού μπάσκετ κερδίζει μέσα σε 365 μέρες περισσότερα από όσα έβγαλε σε ολόκληρη την επαγγελματική του καριέρα από τα συμβόλαιά του με τις ομάδες που αγωνίστηκε!

Σύμφωνα με υπολογισμό που έκανε ο δημοσιογράφος του ESPN, Πάτρικ Ντόρσεϊ, ο Τζόρνταν έβγαλε περίπου 100 εκατ. δολάρια τη χρονιά που μας πέρασε και περίπου 94 εκατ. δολάρια από ολόκληρη την καριέρα του στο NBA. Βέβαια, όπως παρατηρεί το Business Insider, η σύγκριση αυτή αφορά απόλυτα νούμερα γιατί εάν λάβουμε υπόψη τον πληθωρισμό τότε ο Τζόρνταν εισέπραξε στην καριέρα του ως αθλητής 145 εκατ. σημερινά δολάρια.