Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μόλις επένδυσε 50 εκατομμύρια δολάρια σ’ αυτή τη startup

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μόλις επένδυσε 50 εκατομμύρια δολάρια σ’ αυτή τη startup

Συνεχίζονται οι επενδύσεις του ιδρυτή του Facebook.

Η φιλανθρωπική οργάνωση The Chan Zuckerberg Initiative ηγείται της ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων επένδυσης μαζί με άλλες εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ επένδυσε στην Byju, μια ινδική εκπαιδευτική startup που διδάσκει στα παιδιά διάφορα γνωστικά αντικείμενα, όπως μαθηματικά και φυσική, μέσω μιας κινητής εφαρμογής.

Πρόκειται για τη δεύτερη επένδυση που έχει κάνει ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook μέσω του The Chan Zuckerberg Initiative, που δεν είναι παρά μια εταιρεία την οποία κατέχει μαζί με τη σύζυγό του, Πρισίλα Τσαν.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Byju συγκέντρωσε 75 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για την προσωποποιημένη μάθηση και τη διαφορά που μπορεί να κάνει για τους φοιτητές παντού» είπε ο Ζούκερμπεργκ στη σελίδα του στο Facebook. «Γι’ αυτό και αποτελεί βασικό σημείο εστίασης των εκπαιδευτικών προσπαθειών μας, και προσδοκούμε να εργαστούμε με εταιρείες όπως η Byju ώστε τα εργαλεία αυτά να βρεθούν στα χέρια περισσότερων μαθητών και καθηγητών σε όλο τον κόσμο».

Το app της Byju, το οποίο προσφέρει διαδραστικά μαθήματα και εξετάσεις σε μια ευρεία γκάμα γνωστικών αντικειμένων, έχει «κατέβει» 5,5 εκατομμύρια φορές μέχρι σήμερα και έχει προσελκύσει 250.000 ετήσιους συνδρομητές στην Ινδία.

Το The Chan Zuckerberg Initiative έχει ήδη ηγηθεί μιας επένδυσης 24 εκατομμυρίων δολαρίων στην Andela, μια αφρικανική startup που διδάσκει τους ανθρώπους πώς να γράφουν κώδικα.