Ο Μασκ εκδίδει νέες μετοχές 2 δισ. δολαρίων της Tesla- Βουτιά για τη μετοχή της εταιρείας

Ο Μασκ εκδίδει νέες μετοχές 2 δισ. δολαρίων της Tesla- Βουτιά για τη μετοχή της εταιρείας
epa07992540 Tesla CEO Elon Musk attends the awarding ceremony of 'Das Goldene Lenkrad' (lit. the Golden Steering Wheel) in Berlin, Germany, 12 November 2019. Tesla CEO Elon Musk announced that Tesla is building its first European factory in Gruenheide, near Berlin in Brandenburg. In Berlin, a design and development center is to be created. EPA/CLEMENS BILAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μετοχή της Tesla βούτηξε ως και 5%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ετοιμάζει έκδοση κοινών μετοχών, ύψους 2 δισ. δολαρίων.

Απώλειες σημειώνει η μετοχή της Tesla καθώς ο Έλον Μασκ ανακοίξνωσε πως σχεδιάζει να εκδώσει νέες κοινές μετοχές αξίας 2 δισ. δολαρίων.  Σύμφωνα μάλιστα με το CNBC, ο ιδρυτής της Tesla προτίθεται να αγοράσει μετοχές αξίας έως 10 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία θα προσφέρει 2,65 εκατ. μετοχές μέσω της Goldman Sachs και τη Morgan Stanley.

Τα έσοδα από την διαδικασία αναμένονται να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του ισολογισμού της καθώς και για «γενικότερους εταιρικούς σκοπούς» όπως ανακοίνωσε ο Μασκ.

Η είδηση προκάλεσε ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της Tesla, η οποία υποχώρησε έως και -5%. Αυτή την ώρα η μετοχή έχει περιορίσει τις απώλειες και κινείται στο -3% και τα  743,9 δολάρια.

Πάντως, η κίνηση του Μασκ δεν αιφνιδίασε πολλούς, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που προέβλεπαν πως ο ιδρυτής της Tesla θα εκμεταλλευτεί το τρελό ράλι της μετοχής για να αντλήσει με αυτό τον τρόπο νέα κεφάλαια.